Кіровоград відвідали спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Листопад 03, 2015 | Новини | Переглядів: 1055 | Коментарі: 0

2 листопада Кіровоградську область відвідали спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Атила Молнар та Дарлін Джексон.

Мета візиту – обговорити питання стосовно роботи з внутрішньо переміщеними особами. Участь у зустрічі взяли голова обласного штабу з питань соціального забезпечення вимушених переселенців – заступник голови ОДА Віта Атаманчук, співголова обласного штабу – начальник відділу персоналу У ДСНС в області Олег Гаркуша та керівники структурних підрозділів ОДА, міністерств та відомств, волонтерів, представників релігійних організацій, які входять до обласного штабу.

Віта Атаманчук ознайомила гостей зі статистикою – за півтора роки до обласного штабу звернулося 12250 людей з території проведення АТО та Криму. Наразі в області фактично проживають понад 10700 наших співвітчизників з цих регіонів. Всі вони отримують належну допомогу. Зокрема, всі необхідні соціальні виплати, забезпечується тут оздоровлення дітей у таборах відпочинку, проживання людей похилого віку та інвалідів у інтернатних закладах, організовується пенсійне забезпечення, існує інформаційна база помешкань приватної та комунальної власності, де можуть проживати вимушені переселенці. Відповіді на усі запитання щодо влаштування на Кіровоградщині можна отримати, звернувшись за єдиним номером «101». Психологами Служби порятунку надається і психологічна допомога. Про все це Атила Молнар та Дарлін Джексон дізналися під час спілкування з представниками обласного штабу. Запитували представники ОБСЄ і про те, чи усі переміщені громадяни реєструються та чи можливо отримати допомогу без реєстрації. Віта Атаманчук зазначила, що реєстрація є передумовою надання державної допомоги.

Одним з досягнень обласної влади є реалізація проекту Європейського Союзу «Побудуємо майбутнє разом!», у рамках якого відбудовується гутожиток та дитсадок у смт Новгородці. Житло тут зможуть отримати 150 сімей з дітьми.
На зустрічі була присутня радник Міністра соціальної політики Світлана Томашевська, яка розповіла, що на громадських засадах спостерігає за роботою з переселенцями, щоб люди могли вчасно отримати допомогу. Також вона повідомила, що на Кіровоградщині одна з найкращих ситуацій щодо соціального забезпечення переселенців. Штаб є одним з найбільш активних та дієвих на території України.

Переконатися у цьому спостерігачі ОБСЄ змогли особисто відвідавши штаб та поспілкувавшись з представниками робочої групи. Протягом двох наступних днів шановні гості працюватимуть у Знам’янці, Олександрії та Світловодську, містах, де проживає велика кількість вимушених переселенців.
У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool