Кіровоград: відповідальність за порушення правил реалізації та використання піротехніки

Грудень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 920 | Коментарі: 0

Тимчасові правила обігу в Україні побутових піротехнічних виробів регулюють порядок виробництва, транспортування, зберігання, продажу, дотримання заходів безпеки під час використання та утилізації піротехніки, призначеної для розваг.

Вимоги Правил обов’язкові для виконання всіма суб’єктами господарювання (незалежно від форм власності) на території України, діяльність яких пов’язана з піротехнічними засобами, а також споживачами (покупцями) під час застосування побутових піротехнічних виробів.
Продаж піротехніки на ринках заборонено (пункт 7.9 Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів). Її реалізація здійснюється через спеціалізовані підприємства торгівлі та спеціалізовані відділи (секції) підприємств з універсальним асортиментом непродовольчих товарів. Приміщення мають бути обладнані згідно з вимогами охорони праці, пожежної безпеки та відповідати технічним, санітарно-гігієнічним, технологічним нормам і правилам.
Діяльність, пов’язана з виготовленням і торгівлею піротехнічними засобами підлягає ліцензуванню, яке здійснює МВС України.
Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст.195-6).
Подібні дії караються штрафом у розмірі від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.
У разі повторного вчинення правопорушення максимальний розмір стягнень сягає 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, також з конфіскацією піротехніки.
Крім того, статтею 182 КУпАП передбачена відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях.
За таке правопорушення громадянину загрожує попередження або накладення штрафу до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а посадовим особам чи громадянам – суб’єктам господарської діяльності до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Повторне порушення передбачає збільшення штрафу в рази як для громадян, так і посадових осіб з конфіскацією піротехнічних засобів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool