Кіровоград: відкрито виставку дитячих робіт

Квітень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 899 | Коментарі: 0

18 квітня 2014 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку дитячих робіт «Свято Великодня» вихованців гуртка «Графіки» народної студії образотворчого мистецтва «Соняшник» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.

Народна студія образотворчого мистецтва «Соняшник» створена майже 30 років тому. Сотні дітей за цей час пройшли через цю школу творчості, добра та любові.
З 1990 до 2013 року студію очолювала талановитий педагог, відмінник освіти України, старший викладач кафедри дизайну та мистецтва Кіровоградського інституту регіонального управління і економіки Ірина Михайлівна Зантарія.
У 2012 році із збільшенням кількості бажаючих відвідувати студію, було створено гурток «Графіки» під керівництвом Родіона Юрійовича Зантарія.
Вихованці студії - багаторазові учасники персональних та тематичних виставок, мистецьких конкурсів та акцій, що відкриваються та проходять в стінах Кіровоградського обласного художнього музею, зокрема: обласного конкурсу «Весняний пленер – 2011» та обласного конкурсу «Весняний пленер – 2012», обласного конкурсу на кращий мистецький твір, присвячений проведенню в Україні Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», виставки «Янголи з нами»(2013) та ін.
У 2012 році двоє вихованців студії «Соняшник» відкрили свої персональні виставки: виставка творчих робіт Аліни Дудник (14 років) у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» та виставка Віталія Круніча (5 років) в Малій галереї Кіровоградського обласного художнього музею – бібліотеці для дітей ім. А.П. Гайдара.
На виставці дитячих робіт «Свято Великодня» представлено понад 20 творів образотворчого мистецтва, які були створені вихованцями гуртка «Графіки» віком від 6 до 10 років.
На виставці представлено роботи Івашури Терези (6 років) «Святковий стіл», Ронової Анастасії (7 років) «Храмове свято» та «Охоронець», Пемахова Ігоря (8 років) «Велика подія», Дмитренко Катерини (9 років) «Велике свято», Тимченко Микити (6 років) «Весна прийшла», Тимченко Марії (8 років) «Пробудження» та «Весняний ранок», Борило Вікторії (9 років) «Метелики на Великдень», Бершатської Дарини (10 років) «Великий дощ», Заславської Юлії (9 років) «Великдень».
Центральне місце в експозиції займає колективна робота «Великоднє СОНЕЧКО» в обрамленні писанок та птахів, які є символом вічності, безсмертної душі, божественного прояву. Саме птахи можуть якнайвище долетіти до Бога. Вони є посланцями Бога на Землі.

Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool