Кіровоград: відкрилась віртуальна виставка творів Андрія Кадигроба

Квітень 04, 2016 | Новини | Переглядів: 1371 | Коментарі: 0

4 квітня 2016 року відзначає 35-річчя з дня народження відомий у Кіровограді митець та громадський діяч Андрій Кадигроб. До його ювілею Кіровоградський обласний художній музей презентує віртуальну виставку його творів з фондового зібрання музею.

Кадигроб Андрій Миколайович народився 4 квітня 1981 року в м. Кіровограді. Живописом захопився в 17 років, тоді ж після закінчення загальноосвітньої школи № 11 вступив до Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки (КІРУЕ). У 2000 році вступив на видавничо-поліграфічний факультет Національного технічного університету України (колишній Київський політехнічний інститут), на спеціальність художник-графік. Закінчив навчання у 2005 році з дипломом бакалавра.

А. Кадигроб – учасник багатьох обласних та всеукраїнських художніх виставок. Перша персональна виставка молодого художника «Перша зустріч» відбулась в Кіровоградському обласному художньому музеї у листопаді 2004 року. У січні 2005 та 2006 року його персональні виставки проходили в галереї «Мистець» (Київ). У квітні 2006 року персональна виставка А. Кадигроба пройшла у Кіровоградському міському художньо-меморіальному музеї О.О. Осмьоркіна.

У 2006 році став лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення».

У 2007 році в Кіровоградському обласному художньому музеї пройшла спільна виставка творів Андрія Кадигроба та відомого київського скульптора Володимира Філатова «Весняна феєрія». Цього ж року відбулась персональна виставка А. Кадигроба у галереї «Дім Миколи» (м Київ). У 2009 – його персональна виставка експонувалась у торгівельному центрі м. Доха (Катар).
Також, протягом 2004 -2009 років роботи А. Кадигроба були представлені в експозиції художніх творів в Кіровоградській обласній державній адміністрації.

Андрій Миколайович став ініціатором багатьох цікавих та резонансних проектів у нашому місті.
У 2009 році Андрій Кадигроб став ініціатором проведення Великоднього благодійного аукціону, співорганізаторами якого стали медіа-група «Весь Кіровоград» та Кіровоградський обласний художній музей. Ця акція стала першим аукціоном творів мистецтва у м. Кіровограді та проводиться з великим успіхом по сьогодні.

Також у 2009 році А. Кадигроб та медіа-група «Весь Кіровоград» спільно з корпорацією «ХХІ століття» започаткували проведення Весняного пленеру у дендропарку м. Кіровограда, який проводився декілька років поспіль.

Він є куратором проекту «Диво-писанка» (2012 рік), її головним ідейним натхненником та виконавцем. Це стало вагомим досягненням для нашого міста, тому що саме кіровоградська диво-писанка була відзначена як одна з найкращих.

Твори молодого художника зберігаються в зібранні Кіровоградського обласного художнього музею, Кіровоградського міського художньо-меморіального музею О.О. Осмьоркіна, в приватних колекціях України, Чехії, Франції.
Основним напрямком творчості Андрія є олійний живопис. Він намагається наслідувати кращі традиції реалістичного живопису.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool