Кіровоград: відбувся рейд біля села Клинці

Червень 25, 2016 | Новини | Переглядів: 2129 | Коментарі: 0

Як відомо, для лісової пожежі достатньо одного сірника, а для того, щоб виростити новий ліс – потрібні десятки років кропіткої праці.

Саме тому рятувальники проводять профілактичну роботу серед громадян, об’єднавши свої зусилля із працівниками обласного управління лісового та мисливського господарства і Національної поліції, аби попередити випадки займань у лісі.

Як показує рейдова перевірка, проведена 25 червня в лісовому масиві біля села Клинці Кіровоградського району, людська обізнаність у питаннях безпечного поводження в лісі зростає. Люди, яких зустріли учасники рейду, відпочивають тут не вперше і добре знають, що для того, аби й у подальшому мати змогу приїхати сюди на відпочинок, не варто залишати після себе сміття, а багаття розкладати за правилами і тільки у дозволеному місці, щоб не нашкодити природі.

Учасники рейду ще раз нагадали громадянам, що лісові пожежі вирізняються швидкістю і площею розповсюдження, їх дуже важко помітити на початковій стадії та контролювати, адже вона здатна різко змінювати напрям. Закцентували увагу відпочивальників і на тому, що майже завжди джерелом лісової пожежі є людина, а кліматичні умови, такі як спека, вітер, незначні опади лише сприяють стрімкому розвитку пожеж. Тому, перш ніж вирушити на відпочинок до лісу, потрібно врахувати усі фактори, які можуть вплинути на якість відпочинку, і зважати на те, що період з квітня по жовтень є пожежонебезпечним для екосистем, зокрема лісів регіону.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, ліс – це багатство землі, її «зелені легені». Бережіть його! Свідомо ставтеся до власної безпеки та безпеки навколишнього середовища. Не допускайте пожеж у лісах - збережіть багатство землі і для наступних поколінь.

Прес-служба У ДСНС в області

Кіровоград: відбувся рейд біля села Клинці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool