Кіровоград: відбувся підсумковий концерт дитячого пісенного конкурсу

Травень 07, 2015 | Новини | Переглядів: 765 | Коментарі: 0

6 травня 2015 року в рамках роботи «Музичної вітальні» в приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею відбувся підсумковий концерт дитячого пісенного конкурсу «Навічно в наших серцях», який було присвячено 70-річчю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Сам пісенний конкурс, оголошений ще в березні, відбувся за ініціативи Центра естетичного виховання (керівник Віра Жижко).
В підсумковому концерті прийняли участь учні кіровоградських загальноосвітніх шкіл № 19, 16, 30 та хор «Джерельце» сільського будинку культури села Солгутове Гайворонського району Кіровоградської області.
Та найприємнішим і найтеплішим моментом проведення фіналу пісенного конкурсу стала присутність на концерті тих, для кого в цей день співали діти, а саме ветеранів та учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни М.А.Наконечного, В.І.Ковшова, ветеранів збройних сил К.В.Муханова, К.М.Іванової та А.В.Джемиги. Майже пригодницька історія старалася із появою у нас на концерті ветерана війни, кавалера ордена Б.Хмельницького М. А. Наконечного, адже спочатку дідусь прийшов на концерт до наших колег в обласний краєзнавчий музей. На щастя музейники змогли оперативно зорієнтуватися та привезти ветерана до художнього музею ще до початку заходу.
На екрані час від часу з’являлися відеоролики з фрагментами кінофільмів, які були зняті на кіностудії О.Довженка, зокрема за участі усіма улюбленого Леоніда Бикова, звучали знайомі пісні. У виконанні учнів В.Скрипник, І.Губи,
К.Михайлюти, А.Тесленко, Ю.Гаврилюк звучали пісні «Катюша», «Смуглянка», «Діти війни», «Журавлі» та ін. Другокласниця А.Мальована у імпровізованому колоритному костюмі заспівала пісню югославських партизан «Белла, Чао!». Особливо вразив організаторів та глядачів хор «Джерельце» сільського будинку культури села Солгутове Гайворонського району Кіровоградської області, під керівництвом О.В.Чернієнко. Діти виконали пісні «Ой Дніпро, Дніпро» та «Журавлі».
Поряд із дитячим виконанням пісень воєнних років органічно прозвучали пісні у виконанні одного з членів журі кіровоградського барду В.Молчанова («Синій платочок» та попурі з найвідоміших пісень воєнних часів).
По закінченню концерту учасники та переможці пісенного конкурсу «Навічно в наших серцях» отримали грамоти та цінні подарунки від організаторів.

Микола Правда - науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool