Кіровоград: відбулись обласні збори-змагання

Червень 24, 2014 | Новини | Переглядів: 874 | Коментарі: 0

Днями на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» відбулись обласні збори-змагання Кіровоградського відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».

Вже 14 років існує цей юнацький рух, основною метою якого є навчити дітей самостійно діяти у надзвичайних ситуаціях, вирішувати проблеми безпеки і виживання в умовах впливу різних шкідливих й небезпечних факторів.
Змагання складалися з двох дистанцій, кожна з яких мала три етапи. На першій дистанції учасники здійснювали бойове розгортання та гасіння пожежі, проводили рятувальні роботи у зоні техногенної аварії. І завершував цю дистанцію етап під назвою «Орієнтування» - за допомогою компасу необхідно було зорієнтуватися в просторі.
Найкращі результати за підсумками проходження першої дистанції показали команди Онуфріївського (ІІІ місце), Новгородківського (ІІ місце) районів та м. Олександрії (І місце).
Відповідальною була й друга дистанція, на якій було змодельовано декілька ситуацій з постраждалими, які потребували допомоги, наприклад рятування з висотного об’єкту, а також надання першої невідкладної допомоги та транспортування постраждалого з різними видами травм на ношах і постраждалим на воді.
Найкраще підготувалися до таких випробувань команди з м. Кіровограда (ІІІ місце), м. Олександрії (ІІ місце) та Новгородківського району (І місце).
Не лише спортивні досягнення, але й творчі здібності мали можливість продемонструвати суддівській колегії учасники змагань. Найкраще виступити у конкурсі «Візитка» та у конкурсі кращої стіннівки з тематики безпеки життєдіяльності вдалося учасникам змагань з м.Олександрії та Новомиргородського району (ІІІ місце), Долинського та Онуфріївського (ІІ місце) районів та м. Кіровоград і Кіровоградського району (І місце).
Організатори змагань, а це Управління ДСНС України у Кіровоградській області, департамент освіти і науки обласної державної адміністрації, навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області та наставники Кіровоградського відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху “Школа безпеки” зробили все можливе, щоб захід пройшов на найвищому рівні.
Подолали усі труднощі дистанцій з найвищими результатами у загально-командному заліку такі команди: третє місце посіли учасники з Новомиргородського району, друге місце – у команди Новгородківського району, а на першому місці – школярі з м. Олександрії.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool