Кіровоград: відбулась ліквідація умовної пожежі та її наслідків

Квітень 10, 2015 | Новини | Переглядів: 969 | Коментарі: 0

З метою відпрацювання професійних навичок, планів взаємодії та підвищення готовності до дій за призначенням рятувальники Кіровоградщини продовжують проводити тактико-спеціальні навчання на різних об’єктах області.

9 квітня на одному з найбільших промислових підприємств обласного центру по виготовленню сільськогосподарської техніки – заводі «Червона зірка» - відбулись навчання з ліквідації умовної пожежі та її наслідків.
За тактичним задумом, внаслідок короткого замкнення електромережі в одноповерховій будівлі механозбирального цеху сталось займання мастила. Вогонь швидко поширився в приміщенні цеху завдяки присутності горючих матеріалів. Відповідно утворилось сильне задимлення та з’явилась загроза розповсюдження пожежі на дах цеху.
На момент виникнення пожежі в приміщенні цеху перебувало 15 працівників підприємства.
До гасіння пожежі залучались 3 одиниці техніки та 15 чоловік особового складу.
До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів адміністрацією ВАТ «Червона зірка» була організована евакуація працівників цеху та проведено відключення електромережі черговим електриком.
Після прибуття пожежно-рятувальних підрозділів від адміністрації об’єкту отримано інформацію про відключення будівлі від електромережі та проведення евакуації співробітників цеху. Було організовано розвідку та встановлено, що площа пожежі склала 25 кв м. Гасіння пожежі здійснювалось двома відділеннями. Одне відділення в апаратах захисту органів дихання та зору за допомогою ствола «Б» проводило гасіння пожежі в приміщенні цеху, друге відділення за допомогою ствола «ГПС-600» проводило гасіння пожежі на даху будівлі. В ході гасіння пожежі було створено штаб пожежогасіння для координації дій оперативних дільниць та взаємодії з адміністрацією об’єкта.
У підсумку навчань було відпрацьовано порядок дій персоналу підприємства при виникненні надзвичайної події, дії особового складу під час ліквідації пожежі на промисловому об’єкті, злагодженість дій оперативних розрахунків, безпеку праці особового складу пожежно-рятувальної служби під час роботи зі спеціальною технікою та аварійно-рятувальним обладнанням, практичне ознайомлення з об’єктом.
Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool