Кіровоград: від голови ОДА вимагають усунути порушення законодавства

Липень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1164 | Коментарі: 0

Низку порушень законодавства в діяльності Департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА виявлено прокуратурою області в ході перевірки.

Зокрема, Департаментом неналежним чином здійснюються контрольні та координаційні повноваження з питань перебування інвалідів у інтернатних закладах, що унеможливлює належну реалізацію державної політики щодо захисту конституційних прав утриманців таких закладів та призводить до надходження аргументованих скарг громадян до органів прокуратури.
Також, на неналежному рівні забезпечується виконання повноважень у сфері праці. Згідно з планом проведення перевірок відділів і управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів на 2014 рік Департаментом заплановано 12 перевірок, однак до цього часу проведено лише одну.
Мають місце і факти недофінансування або взагалі відсутності фінансування державних цільових програм за рахунок коштів обласного бюджету. Так, у поточному році кошти на фінансування програми санаторного оздоровлення ветеранів війни та інвалідів не виділялись взагалі.
За наслідками перевірки голові облдержадміністрації внесено подання з вимогою усунути порушення законодавства та притягнути винних осіб до адміністративної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool