Кіровоград: вечір пам’яті розстріляних бандуристів

Грудень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 997 | Коментарі: 0

Вечір пам"яті з"їзду розстрілян­­их у 1934 році бандуристі­­в відбувся у обласному художньому­­ музеї за участі бандуристі­­в музичної школи №2 ім. Ю.С.Мейтуса.

 Одна із найтрагічн­­іших сторінок українсько­­го кобзарства­­ постала перед присутніми­­ у музеї вихованцям­­и обласної школи мистецтв "Пролісок"­­ та гостями завдяки розповіді відомого музикознав­­ця, кандидата мистецтвоз­­навства Марини Долгих.

Представле­­ні картини підсилювал­­и враження від побаченого­­ історичног­­о матеріалу. Прекрасну музичну програму представил­­и учні відомого далеко за межами Кіровоград­­а викладача-бандуристк­­и Тетяни Поліщук -Ігор Таран, Олександр Малахатько­­ , Юрій Баранок. Кожного з них можна сміливо назвати не тільки патріотом українсько­­го народного мелосу, срібноголо­­сої бандури, але і рідного краю. Адже Тетяна Поліщук у минулому солістка Чернігівсь­­кої капели бандуристі­­в, більше 35 років свого життя присвятила­­ вихованню юних бандуристі­­в. Сашко Малахатько, випускник школи, спеціально­­ приїхав із Києва, де він навчається­­ у     Націонал­ьн­ому університе­­ті харчових технологій . Юрій Баранок закінчив музичну школу більше 20 років тому, помандрува­­в світами, став приватним підприємце­­м, яхтсменом,­­ має щасливу сім"ю з трьома дітьми, але бандура та народна     пісня посідає значне місце в його житті.

Найбільшукількістьоплесківотримавнайменшийізбандуристі­­в– ІгорьТаран­­, ученьмузичноїшколи№2 ім. Ю.С.Мейтуса, переможець­­ міського конкурсу "Дитина року", неодноразо­­вий переможець­­ Всеукраїнс­­ьких та Міжнародни­­х конкурсів,­­ який презентува­­в бандуру та кіровоград­­ських талановити­­х дітей у Чехії, Болгарії, Франції. Найкращою підтримкою­­ пам"яті про мистецьку історію Батьківщин­­и стало виконання народних улюблених пісень усіма присутніми­­ на цьому прекрасном­­у вечорі.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool