Кіровоград: вбили та спалили таксиста

Листопад 28, 2013 | Новини | Переглядів: 1150 | Коментарі: 0

Прокуратура м. Кіровограда підтримала державне обвинувачення у справі стосовно трьох зловмисників за фактом вчинення ними ряду кримінальних діянь, зокрема, умисного вбивства.

Під час досудового розслідування з’ясовано, що у травні 2009 року троє встановлених осіб, із застосуванням насильства намагалися заволоділи автомобілем таксиста, якого визвали за його службовим позивним. На таксі злочинці рушила до безлюдної місцевості де один з членів злочинної групи двічі вистрелив з пістолета в голову таксисту. Машина, будучи на ходу, в’їхала на перешкоду, у зв’язку з чим стала не пригідною для подальших злочинних планів. Щоб приховати злочин, молодики кинули таксиста до багажнику та підпалили разом з авто, перед тим заволодівши його грошима.
Як з’ясувалось у ході слідства, окрім умисного вбивства засуджені були фігурантами ряду кримінальних злочинів.
Статті за вироком суду:
- п.п.6, 9, 12 ч.2 ст.115 КК України – (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою);
- ч.2, ч.3 ст.187 КК України – (розбій вчинений за попередньою змовою, поєднаний з насильством);
- ч.1 ст.263 КК України – (незаконне поводження зі зброєю);
- ч.3 с.345 КК України - (умисне заподіяння ушкоджень працівникові правоохоронних органів);
- ч.3 ст.289 КК України – (незаконне заволодіння транспортним засобом).
Вироком Ленінського районного суду м. Кіровограда трьох обвинувачених (беручи до уваги сукупність кримінальних злочинів) засуджено до 15, 14 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.
Позиція прокурора, який підтримував державне обвинувачення, зводилась до найсуворішого покарання – довічного позбавлення волі. На його думку судовий вирок не відповідає тяжкості скоєних злочинів.
Наразі прокурором буде оскаржено вирок в апеляційному суді.
Прес-служба прокуратури м. Кіровограда
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool