Кіровоград: в Міндоходів обговорили з громадськістю варіанти вирішення проблемних питань

Листопад 14, 2013 | Новини | Переглядів: 1001 | Коментарі: 0

Члени громадської ради при ГУ Міндоходів у Кіровоградській області взяли участь у загальноукраїнському засіданні громадських рад при органах доходів і зборів, яке вперше пройшло у форматі відеоселектору та зібрало більше 700 учасників з усіх регіонів України.

Під час засідання Громадської ради учасники мали змогу не тільки поспілкуватися з керівниками профільних департаментів Міндоходів, а й поставити запитання Міністру доходів і зборів Олександру Клименку.
Платників податків Кіровоградщини цікавила позиція Міністра щодо запровадження в Україні податку з обігу, на що високопосадовець відповів, що ця ідея Міністерства досить активно обговорювалася з бізнесом та представниками громадських організацій, але не знайшла у більшості з них підтримки, тому наразі мова про його запровадження не йде.
Виступаючи перед учасниками відеоконференції Міністр повідомив про затвердження на засіданні Уряду п’ятирічної Стратегії розвитку Міндоходів. «Ми розуміємо, що кожен, навіть найбільш ідеальний план, не буде успішним без його належної імплементації на місцях, - сказав він. - Тому на керівників органів доходів і зборів кожного регіону покладено персональну відповідальність за реалізацію ініціатив на регіональному рівні. У тому числі відповідальність за розвиток підприємницької ініціативи, створення максимально комфортних умов для ведення бізнесу, надання високоякісних послуг».
Олександр Клименко зазначив, що минулого року органи Міндоходів активно працювали над створенням Центрів обслуговування платників, цього року – над впровадженням нових електронних сервісів для підприємців, наступного року - в планах Міністерства створення митниці майбутнього із застосуванням найсучасніших інноваційних технологій. І все це задля того, аби спростити податкові та митні процедури та створити комфортні умови для ведення бізнесу.
Під час засідання Громадської ради учасники також обговорили перспективи запровадження загального декларування доходів. За словами Міністра, запровадження цієї реформи дозволить створити компенсаційні механізми для зниження податкового навантаження на фонд оплати праці.
«Ми розуміємо всю важливість цієї ініціативи і те, що вона стосуватиметься кожного громадянина. Тому ми винесемо на обговорення відразу декілька моделей загального декларування, які були розроблені разом з нашими партнерами з PricewaterhouseCoopers на основі найкращого світового досвіду. Після цього очікуємо від бізнесу пропозицій та зауважень, щоб ми могли разом обрати найбільш прийнятну для України модель», - зазначив Олександр Клименко.
Зі свого боку представники громадськості відзначили важливість такого діалогу із Міністерством та запропонували зробити практику проведення загальноукраїнських засідань громадських рад у форматі відеоселектору постійною.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool