Кіровоград: увага! «Гарпун»

Березень 01, 2013 | Новини | Переглядів: 1062 | Коментарі: 0

Починаючи з 12.01.2011 року Державтоінспекцією області для фіксації правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху на території обслуговування, у ручному режимі використовується лазерний вимірювач швидкості «TruCAM».

Якщо діючі на сьогодні пристрої «просвічують» трасу за принципом радара, при цьому фокусуючись на виразно заданій ділянці, то «TruCAM» використовує лазерний промінь, який дозволяє точково визначити можливий автомобіль порушника. Прилад «TruCAM» дозволяє вимірювати швидкість на дистанціях від 15м до 1200м, максимальна швидкість вимірювання 320 км/год, можлива похибка приладу +2. За час використання данного приладу здійснено 568 фіксацій перевищення допустимої швидкості руху, з них 58 фіксацій з початку поточного року.
Найближчим часом в області також буде працювати автоматичний комплекс «Гарпун» призначений для дистанційного перегляду результатів вимірювання швидкості транспортних засобів лазерним вимірювачем швидкості. На певному, зазвичай аварійно-небезпечному відрізку дороги встановлюватимуть спеціальні бокси, що мають антивандальний захисний корпус і броньоване скло. У середині цих боксів буде розміщено радари «TruCAM» та пристрої модемного бездротового зв’язку, які передаватимуть на пости ДАІ чи патрульні автомобілі файли з інформацією про порушення конкретним транспортним засобом швидкісного режиму. Цей комплекс, обладнаний датчиком несанкціонованого втручання в роботу, живиться від власних акумуляторів, заряду яких, залежно від температурного режиму вистачає на 10 годин. Керувати «Гарпуном» можна дистанційно – навіть за кілька десятків кілометрів від місця його дислокації. Прилад вимірює швидкість транспортного засобу за принципово новою методологією.
Інспектори ДПС ДАІ отримавши сповіщення – орієнтування, візуально визначатимуть у потоці транспорту відому їм машину-порушницю задля складання адмінпротоколу й для профілактичної бесіди з її кермувальником.
Щоб унеможливити хитрощі водіїв, які скидають швидкість побачивши камери візуальної фіксації або перед постами чи автопатрулями, «боксів викриття» встановлюватимуть значно більше за реальну кількість відповідного обладнання. «Гарпуни» хаотично мігруватимуть із місця на місце й ніхто з водіїв не знатиме де саме проводиться відео зйомка. Це робиться передусім з профілактичною метою, оскільки наша ціль не штрафи, в вплив на свідомість потенційного порушника.


Cектор профілактичної роботи УДАІ УМВС,фото надано УДАІ УМВС


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool