Кіровоград: утік з місця ДТП

Вересень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 1924 | Коментарі: 0

На жаль, дорожньо-транспортні події стали невід’ємною частиною нашого бурхливого життя. Практично щодня на Кіровоградщині реєструються зіткнення автомобілів і наїзди на пішоходів.

Деякі водії, щойно скоївши дорожньо-транспортну пригоду, намагаються сховатися, порушуючи при цьому свої обов’язки, передбачені в статті 16 Закону України «Про дорожній рух», а також пунктах Правил дорожнього руху України і, найголовніше, зовсім втрачають совість, залишаючи потерпілого в біді, не надаючи першої медичної допомоги, яка у багатьох випадках могла б врятувати життя людині. В основному це відбувається через страх перед покаранням за скоєне. При цьому водій не усвідомлює, що своїми діями він обтяжує свою і без того нелегку провину.
За залишення місця ДТП у відповідності зі статтею 122-4 КУпАП передбачається накладення штрафу від п’ятнадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб, а ось за ненадання допомоги людині, що перебуває в небезпечному для життя стані, статтею 136 Кримінального кодексу Україні передбачено відповідальність від накладення штрафу до позбавлення волі.
За 8 місяців 2013 року на території Кіровоградської області зареєстровано 20 дорожньо-транспортних пригод, водії з місця скоєння яких зникли. В цих ДТП 20 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, та ще 4 – загинули. Варто зазначити, що розкриття дорожньо-транспортних пригод, водії з місця скоєння яких зникли, складає 90%. Так, з початку року, нерозкритими залишаються лише 2 дорожньо-транспортні пригоди, водіїв-винуватців інших 18 ДТП знайдено в ході проведення розшукових заходів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool