Кіровоград: у закладах охорони здоров’я буде запроваджено електронний реєстр пацієнтів

Лютий 16, 2016 | Новини | Переглядів: 1999 | Коментарі: 0

Протягом 2016 року у Кіровограді будуть реалізовуватися п’ять галузевих програм у сфері охорони здоров’я. Про це повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук під час прес – конференції сьогодні, 16 лютого.

За її словами, друга сесія Кіровоградської міської ради, яка відбудеться 23 лютого, має дати путівку в життя Програмі економічного і соціального розвитку галузі охорони здоров'я м. Кіровограда на 2016 рік,

Програмі медико-соціального забезпечення населення м. Кіровограда на 2016 рік, змінам до Міської програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2012-2016 роки, Міська програма боротьби з онкологічними захворюваннями на 2011 – 2016 роки та Програма «місцевих стимулів» для працівників охорони здоров’я м.Кіровограда на 2013-2017 роки
Дія галузевих програм, відзначила Оксана Макарук, направлена на забезпечення доступної кваліфікованої медичної допомоги кожному громадянинові міста Кіровограда, запровадження нових ефективних механізмів фінансування та управління у сфері охорони здоров’я, створення умов для формування здорового способу життя.

Серед пріоритетів розвитку галузі у поточному році Оксана Макарук відзначила наступні:
1. Забезпечення своєчасного виявлення серед населення міста хвороб на ранніх стадіях розвитку.
2. Проведення поточних та капітальних ремонтів з метою забезпечення належного санітарно-технічного стану приміщень і будівель лікувально-профілактичних закладів міста.
3. Забезпечення лікувально-профілактичних закладів міста сучасним лікувально-діагностичним обладнанням та санітарним транспортом.
4. Запровадження системи електронного документообігу, зокрема електронного обігу медичних форм та створення електронного реєстру пацієнтів.
5. Підвищення рівня збереження енергоресурсів у лікувально-профілактичних закладах міста.
6. Створення систем забезпечення пожежної безпеки та забезпечення екологічно та технологічно безпечних умов життєдіяльності суспільства.
7. Оптимізація організації та механізму фінансування системи надання медичної допомоги у місті Кіровограді, спрямованої на покращення якості та доступності медичної допомоги населенню.
8. Забезпечення житлом медичних працівників шляхом реконструкції наявних вільних площ під житлові.

Важливо, що у 2016 році у Кіровограді розпочнеться впровадження системи електронного реєстру пацієнтів.
- Це крок вперед, - наголосила начальник профільного управління. – Сьогодні ведеться вивчення пропозицій на цьому ринку, будемо обирати оптимальний варіант за ціною і якістю.
Оксана Макарук також звернула увагу на те, що цьогорічні програми містять пункти, направлені на виконання соціальних пунктів передвиборчої програми міського голови Андрія Райковича.

Так, Програма медико-соціального забезпечення населення м. Кіровограда на 2016 рік передбачає проведення безкоштовних медичних оглядів для пільгових категорій населення. На це у міському бюджеті закладено понад 600 тисяч гривень. Крім того, усі діти віком до 6 років, що мають пільги, будуть забезпечені щепленнями у повному обсязі, відповідно до календаря їх проведення. На закупівлю вакцин у міській казні закладено близько 500 тисяч гривень. Ще стільки ж буде використано для придбання туберкуліну, що дасть можливість перевірити на реакцію Манту усіх кіровоградських дітей.

Станом на сьогодні, заклади охорони здоров’я обласного центру мають нестачу медичного персоналу. Не вистачає близько 25% лікарів, ще 30% мають пенсійний вік. Заохотити медиків залишатися на роботі у Кіровограді має програма “місцевих стимулів”, переконана Оксана Макарук. Відповідно до програми, усі молоді спеціалісти – лікарі отримують в кіровоградських закладах 30% надбавки до посадового окладу, а ще їм відшкодовуються кошти на винаймання житла. У перспективі, якщо програма виконуватиметься, з’явиться і службове житло. Обнадіює, що у лікарні обласного центру прийшли працювати 33 молодих спеціалісти та продовжують навчання 17 інтернів.

Джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool