Кіровоград: у захисних спорудах можна розмістити близько 25 тисяч мешканців міста

Вересень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 956 | Коментарі: 0

З огляду на останні події, що відбуваються в суспільно-політичному житті держави особливого значення набувають питання захисту людей від наслідків аварій і стихійних лих, а також від вражаючих факторів дії зброї масового знищення і звичайних засобів ураження.

У зв'язку з цим, сьогодні на апаратній нараді начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко проінформував присутніх про стан захисних споруд у місті Кіровограді.
За його словами у місті існує фонд спеціальних захисних споруд, який налічує 55 споруд, у яких можливо розмістити близько 25 тисяч осіб, працівників робочої зміни підприємств і установ, на балансі яких перебуває сховище.
Враховуючи недостатню кількість захисних споруд для укриття непрацюючого населення, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту вніс пропозицію використовувати для захисту вказаної категорії громадян найпростіші укриття. Це найбільш масові захисні споруди, що забезпечують захист людей в умовах надзвичайних ситуацій. До такого типу споруд можливо віднести не тільки спеціально побудовані споруди, а й будівлі господарського призначення (погреби, підвали, овочесховища тощо), пристосовані під укриття.
Сергій Коваленко рекомендував дати доручення головному управлінню житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради провести інвентаризацію наявних підвальних приміщень, які перебувають у комунальній власності міста та забезпечити в подальшому приведення їх у готовність до прийому вкриваємих.
Інформація про кількість підвальних приміщень, стан готовності до прийому вкриваємих стане відома 1 жовтня 2014 року.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool