Кіровоград: у слідчому ізоляторі порушували конституційні права підлітків

Лютий 06, 2014 | Новини | Переглядів: 1116 | Коментарі: 0

Прокуратура області встановила грубе порушення конституційних прав 60 підлітків, які утримувалися в Кіровоградському слідчому ізоляторі, на освіту.

Зокрема, встановлено, що неповнолітнім знання надавалися у формі консультацій в обсязі однієї академічної години замість передбачених законодавством 19-21 годин у формі уроків. Окрім того, розклад занять не відповідав режиму роботи закладу освіти, фахівці якого викладали предмети в установі. Освітня документація велася неналежним чином.
На усунення порушень керівництву департаменту освіти і науки облдержадміністрації внесено подання. За наслідками його розгляду права дітей поновлені, відповідальну особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності. На даний час 16 підлітків, які перебувають в установі, мають змогу на достатньому рівні здобувати освіту.

Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool