Кіровоград: у разі воєнного стану транспортні засоби місцевих перевізників можуть бути залучені для перевезення населення

Лютий 17, 2015 | Новини | Переглядів: 1499 | Коментарі: 0

У разі виникнення надзвичайної ситуації чи то введення в країні воєнного стану транспортні засоби кіровоградських перевізників можуть бути залучені для перевезення населення.

Про це нагадав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко під час робочої наради з керівниками транспортних підприємств. Сергій Коваленко звернув увагу учасників наради на те, що така співпраця передбачена договором, укладеним міським управлінням розвитку транспорту та зв’язку з перевізниками. Відповідно до укоаденого договору, а саме в разі виникнення надзвичайних ситуацій, транспортні підприємства мають забезпечити перевезення людей, аби запобігти загибелі населення та псування їхнього майна. У разі, якщо керівники підприємств не надаватимуть транспортні засоби і виникатимуть певні конфліктні ситуації, то вступатиме в силу передбачена законодавством норма воєнно-транспортного обов’язку, що дозволить вилучати у підприємств транспортні засоби, наголосив Сергій Коваленко. Та як показує практика в інших областях, де останнім часом виникали надзвичайні події та відбувались терористичні акти, транспортники завжди із розумінням ставились до потреб територіальних громад, і випадків ігнорування вимог та саботажу не було. Тож і кіровоградські підприємці повинні зрозуміти, в яких умовах, можливо, доведеться працювати. У свою чергу, заступник міського голови Сергій Васильченко порекомендував керівникам підприємств посилити серед водіїв роз’яснювальну роботу, провести інструктажі, як поводитися в умовах надзвичайних ситуацій, як діяти у разі виявлення підозрілих предметів на зупинках або в салонах автобусів чи тролейбусів. Подібні наради з роз’ясненням дій органів влади та населення в разі можливого запровадження в країні воєнного стану або виникнення надзвичайних ситуацій будуть проведені також з керівниками підприємств різних галузей економіки міста, комунальних підприємств, установ та організацій Кіровограда.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool