Кіровоград: у місті пройшов фестиваль документального кіно

Грудень 06, 2015 | Новини | Переглядів: 878 | Коментарі: 0

Протягом 2-х тижнів в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва тривали покази документальних фільмів в рамках ХІІ-го мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays ua.

Долучившись до проекту, бібліотека ставила перед собою завдання познайомити молодь із особливостями жанру документального кіно, розширити їх світогляд та підвищіти аналітичний та критичний рівень розвитку.
«Медик іде до останнього», «Пост Майдан», «Скрізь Майдан», «Викладач англійської», «Нульовий вплив», «Габріель повідомляє з чемпіонату світу» - ці стрічки переглянули користувачі бібліотеки.

Однією з особливостей фільмів цього жанру є зйомки «тут і зараз» - без коректив, без прикрас та можливості «підчистити». Це робило показ інколи емоційним, інколи непередбачуваним, але завжди цікавим. Для глядачів різного віку були представлені фільми режисерів із Грузії, України, Нідерландів, США тощо.

Стрічки були різні за тематикою та проблемами. Зокрема піднімалися теми освіти, правового виховання, збереження довкілля та енергії, а також місце дитини у світі. Окремо хочеться виділити фільми про Україну, революцію Гідності, життя після Майдану. Героями зйомок стають прості лікарі-волонтери, активісти, які намагаються вирішувати свої особисті проблеми та беруть активну участь у громадському житті країни.
Ефект від фільмів підсилювався дискусіями після перегляду, що давало змогу залучити якомога більшу кількість людей до аналізу побаченого.

До того ж глядачі могли обговорити проблеми правового характеру із правозахисниками та працівниками головного управління юстиції в Кіровоградській області.

За словами організаторів основною темою цьогорічного фестивалю є пропаганда. Її неможливо уникнути, тому важливо правильно на неї реагувати, вміти її аналізувати і знати, як їй протистояти та як використовувати заради просування базових цінностей демократії: прав людини, свободи та справедливості.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool