Кіровоград: у міськвідділ міліції на екскурсію

Вересень 21, 2015 | Новини | Переглядів: 1020 | Коментарі: 0

Більше 20 учнів загальноосвітньої школи № 4 міста Кіровограда побували у міськвідділі міліції. Захід відбувся у рамках проведення профілактичної роботи, спрямованої на попередження злочинності серед підлітків.

Спочатку начальник штабу Дмитро Худенко розповів дівчатам та хлопцям про чергову частину – місце, куди надходять усі повідомлення про скоєні злочини та інші правопорушення на території обласного центру.
Зокрема, діти дізналися про роботу системи управління правоохоронними силами й засобами – ЦОРМ (центр оперативного реагування міліції), порядок реєстрації повідомлень і заяв та реагування на них.

Школярам продемонстрували можливості роботи камер відеоспостереження, розташованих на території міста, за допомогою яких правоохоронці слідкують за криміногенною обстановкою в обласному центрі й оперативно реагують на будь-які злочинні прояви.

Потім учні мали можливість побачити кімнату для затриманих, яка знаходиться поряд з черговою частиною. На подвір’ї міськвідділу школярі оглянули міліцейський автомобіль.

Продовжили гості екскурсію біля ізолятора тимчасового тримання, де їх ознайомили з умовами тримання зловмисників під вартою.
Окрім цього, працівники міліції застерегли учнів від порушень правил дорожнього руху й наочно показали, які наслідки настають у протилежному випадку.

Школярам також продемонстрували і дозволили приміряти спецзасоби, які використовують у своїй роботі правоохоронці.
Цей день став для старшокласників справжньою подією. Діти отримали відповіді від працівників міліції на безліч питань та фотографувалися на згадку.

По закінченню екскурсії учні та їх класний керівник подякували правоохоронцям за цікаву та пізнавальну зустріч.
- Сподіваємось, що отримані знання убережуть дітей від самої лише думки про вчинення протиправних дій. Можливо хтось із підлітків, дізнавшись більше про професію правоохоронця, виявить бажання пов’язати з нею своє майбутнє, - наголосив очільник міськвідділу міліції Ігор Пайлик.

За матеріалами Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool