Кіровоград: у міськраді підведені пісумки щорічної оцінки виконання обов’язків посадовими особами

Березень 28, 2016 | Новини | Переглядів: 791 | Коментарі: 0

Сьогодні, 28 березня, у Кіровоградській міській раді під час наради міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів були підведені пісумки щорічної оцінки виконання обов’язків і завдань посадовими особами місцевого самоврядування за 2015 рік

Як повідомила начальник відділу кадрової роботи Світлана Балакірєва, процедура проведення щорічної оцінки складалася з 5-ти етапів:

І етап - Підготовчий період включав аналіз безпосереднім керівником та працівником виконання завдань та обов’язків, визначених посадовою інструкцією, та наданих окремих доручень протягом 2015 року.


ІІ етап - Здійснювалося самооцінювання, яке забезпечує активну, конструктивну участь працівника в процедурі щорічної оцінки. Працівник мав право висловити свою точку зору, визначити проблемні питання, а також встановити для себе конкретну мету в удосконаленні професіоналізму.

ІІІ етап - Співбесіда та підписання результатів обговорення, що проводилися безпосереднім керівником з працівником з метою обговорення результатів оцінки роботи працівника за 2015 рік та досягнення домовленостей на 2016 рік щодо виконання завдань, визначення необхідності підвищення кваліфікації.

ІV етап - Затвердження керівником вищого рівня результатів щорічної оцінки здійснювалось міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючим справами виконавчого комітету міської ради відповідно до розподілу функціональних повноважень.

V етап - Відділом кадрової роботи міської ради та відповідальними працівниками, на яких покладені обов’язки з ведення кадрового діловодства виконавчих органів зі статусом юридичної особи, проаналізовано і узагальнено результати щорічної оцінки до 01.03.16 та форми бланків щорічної оцінки залучено до особових справ.

Оцінювання пройшли 195 посадових осіб виконавчих органів міської ради. За результатами оцінювання отримали підсумкову оцінку: „висока” – 40 осіб: 14 керівників, 26 спеціалістів;
„добра” - 146 осіб: 56 керівників, 90 спеціалістів;
„задовільна” - 7 осіб: 2 керівника, 5 спеціалістів;
„низька” - 2 особи: 1 керівник, 1 спеціаліст

Світлана Балакірєва відзначила, що загальноприйняті стандарти та найкраща практика вчать, що оцінювання діяльності за своїм змістом повинно бути спрямоване на те, щоб підвищити продуктивність та результативність виконання обов’язків посадовими особами.

Міський голова Андрій Райкович звернув увагу на необхідність подальшого удосконалення системи оцінювання результатів службової діяльності, яка має грунтуватися на ефективності реалізації галузевих програм а робота посадовця має оціюватися не за кількістю виконаних завдань, а за їх якістю і в атмосфері довіри та справедливості, на засадах об’єктивності і неупередженості.

Міський голова також доручив переглянути надбавки та премії працівників відповідно до результатів щорічної оцінки та встановити термін виправлення показників роботи для працівників із низькою та задовільною оцінкою. Відповідно, працівники, які отримали „низьку” щорічну оцінку, не будуть преміюватися у квітні 2016 року.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool