Кіровоград: у міській раді зібралось понад сто ліквідаторів

Березень 24, 2016 | Новини | Переглядів: 1470 | Коментарі: 0

Сьогодні, 24 березня, міський голова Андрій Райкович зустрівся з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

У зустрічі, на яку прийшли понад сто ліквідаторів взяли участь також керівники виконавчих органів міської ради з усіх сфер життєдіяльності обласного центру.

Розмова вийшла емоційною і конструктивною. Чорнобильці розповідали про наболіле - про ті проблеми, з якими вони стикаються і живуть щоденно.

Переважна частина скарг стосувалася медичного обслуговування. Чорнобильців ображає, що сьогодні в закладах охорони здоров’я навіть зняли таблички, де вказувалося, що вони мають право на обслуговування поза чергою.
Крім того, акцентували увагу учасники зустрічі, дуже часто за аналізи та обстеження з них вимагають плату. Інколи на одне дослідження необхідно витратити майже півтори тисячі гривень, розповідають ліквідатори - а це чималі кошти.

Кіровоград: у міській раді зібралось понад сто ліквідаторів

 

Чоловіки запропонували відкрити на базі одного з лікувальних закладів відділення, яке б обслуговувало виключно ліквідаторів аварії. У той же час керівництво обласного і міського управлінь охорони здоров’я вважає, що за умов нинішньої реформи галузі зробити це буде неможливо, і медичну допомогу “чорнобильці” отримуватимуть за профілем свого захворювання за місцем проживання.
- У цій ситуації я повністю на вашій стороні, - наголосив Андрій Райкович. - Я можу вам обіцяти, що ми проведемо нараду, за участю головних лікарів, та представників управління охорони здоров’я. Ми порахуємо кожну копійку, виділену з бюджету, на лікування тієї чи іншої категорії громадян, та виробимо алгоритм, за яким працюватимемо а вам дамо дорожну карту, за якою надаватимемо якісну медичну допомогу.

Ще низка скарг від чорнобильців – на неповагу водіїв міського транспорту. Ліквідатори аварії розповідають, дуже часто водії некоректно до них ставляться, відмовляють у безкоштовному проїзді. Андрій Райкович закликав у таких випадках звертатись на Гарячу лінію Сервісного Центру Муніципальних Послуг. До того, ж звернув увагу очільник міста, незабаром в місті все ж запрацює великомісткий транспорт.
- Виконавчий комітет міської ради вже погодив рішення про створення КП «Електротранс», - відзначив Андрій Райкович. Діяльність комунального підприємства, випуск на лінію великих автобусів допоможе суттєво розвантажити маршрутні таксі і, разом з тим, дозволить вирішити проблеми перевезень пільгових категорій громадян, таких як ви зокрема.

Учасники зустрічі були одностайні у тому, що такий діалог влади і громадської організації є обопільно корисним. Тож вже незабаром міський голова знову зустрінеться з ліквідаторами. На наступній зустрічі збираються говорити про план проведення в місті заходів до 30-річчя аварії на Чорнобильській АЕС.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool