Кіровоград: у міській раді відбувся День депутата (ФОТО)

Березень 11, 2016 | Новини | Переглядів: 1593 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді сьогодні, 11 березня, відбувся День депутата, присвячений організації управління багатоквартирними будинками або створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в обласному центрі.

Питання утворення ОСББ залишається надзвичайно актуальним для Кіровограда, відзначив у своєму вступному слові заступник міського голови Олександр Мосін. Він звернув увагу депутатів, керівників виконавчих органів на необхідність проведення широкої інформаційної кампанії серед мешканців міста, щоб останні чітко розуміли переваги самостійного управління власним житлом і знали про увесь спектр підтримки, що надаватиметься ініціативним колективам жителів багатоповерхівок, які стануть на шлях утворення таких об’єднань. -

Депутати міської ради теперішнього скликання вперше використали таку форму позасесійної роботи, як депутатський день, - підкреслив секретар міської ради Володимир Смірнов. – І важливо, що першим питанням, яке розглядається у такому форматі є управління житловим фондом міста. Проект, що реалізується сьогодні в Україні ставить за мету не тільки вирішення короткотермінової проблеми в галузі ЖКГ, а являє собою етап справжньої трансформації суспільства, яка об’єднає громадян навколо їхнього житла.

Доповідачами на сьогоднішньому Дні депутата стали начальник головного управління житлово – комунального господарства міської ради Олександр Хачатурян, депутат міської ради Олександр Цертій та представники успішного в обласному центрі ОСББ “Промінь – 2006”.

Олександр Хачатурян у своєму виступі наголосив, що вже з 1 липня поточного року весь багатоквартирний житловий фонд Кіровограда втратить статус комунального і буде знятий з балансу житлово – експлуатаційних організацій. До цього часу мешканці багатоповерхівок мають визначитися з тим, як вони керуватимуть власним житловим фондом.

Кіровоград: у міській раді відбувся День депутата (ФОТО)

Кіровоград: у міській раді відбувся День депутата (ФОТО)

Кіровоград: у міській раді відбувся День депутата (ФОТО)

- У них є три шляхи, - акцентував увагу Олександр Хачатурян. – Перший і найефективніший, це утворення власне ОСББ зі статусом юридичної особи. Другий: зборами мешканців визначити собі управителя будинку на конкурсних засадах із числа тих, хто пропонуватиме свої послуги у цьому сегменті ринку. І останній – нічого не робити. У такому разі, міська рада сама призначиить для будинку управителя, який і опікуватиметься питаннями його утримання.

Щоб полегшити кіровоградцям складний шлях реформ, міська влада пропонує повний спектр необхідних консультацій з питань створення об’єднань чи передачі прав управляючій компанії. Головне управління житлово – комунального господарства також розробило програму підтримки ініціатив створення нових ОСББ, з якою можна ознайомитися на офіційному сайті Кіровоградської міської ради.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool