Кіровоград: у міській раді вчилися підвищувати якість роботи

Вересень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 1710 | Коментарі: 0

Сьогодні, 30 вересня, у Кіровоградській міській раді відбувся семінар, в якому взяли участь діловоди виконавчих органів. Посадовці вчилися вчасно та якісно розглядати звернення громадян.

Начальник відділу по роботі зі зверненнями громадян міської ради Оксана Пономарьова акцентувала увагу учасників семінару на неухильному забезпеченні реалізації громадянами конституційного права на звернення, дотриманні та виконанні вимог Закону України “Про звернення громадян”, Указу Президента України від 07.02.2008 року №109 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”. Під час семінару також відбулося підведення підсумків роботи по розгляду звернень громадян, що надійшли до виконавчих органів Кіровоградської міської ради за 9 місяців 2015 року, виконання документів, які надійшли до міської ради з органів влади вищого рівня та було проаналізовано своєчасність надання документів на реєстрацію та їх оформлення.
Одночасно учасники навчання шукали шляхи вирішення проблемних питань та підвищення якості роботи зі зверненнями громадян.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool