Кіровоград: у міській раді обговорювали питання реалізації у місті соціальних ініціатив Президента України.

Липень 12, 2013 | Новини | Переглядів: 873 | Коментарі: 0

Сьогодні, 12 липня, напередодні Міжнародного дня сім'ї, у Кіровоградській міській раді відбулося засідання круглого столу на тему “Без сім'ї нема щастя на землі”, на якому обговорювалося питання реалізації у місті Кіровограді соціальних ініціатив Президента України.

У роботі круглого столу взяли участь заступник міського голови Вадим Дрига, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Кіровоградської міської ради Ірина Сисак, директор Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Краснокутський, голова Кіровоградської міської ради багатодітних сімей та дітей — сиріт Віктор Дорошенко, головний спеціаліст віділу інспектування навчальних закладів Ківоградської міської ради Ірина Суржко, батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу Руслан та Людмила Кожанови, представники адміністрацій інтернатних закладів міста, закладів освіти та спеціалісти виконавчих органів ради.
Відкриваючи зустріч, Вадим Дрига наголосив на важливості реалізації першочергових президентських ініціативах, а саме: підвищенні якості життя для сімей з дітьми “Кожній дитині - всебічний розвиток”, “Сімейний затишок - кожній дитині”, створенні всеукраїнської «гарячої телефонної лінії» з питань захисту сімей з дітьми.
Впровадження нової соціальної політики - це дієвий крок щодо покращення захисту та розвитку сім'ї та дитини. Вдосконалення цієї програми у місті стане стимулом подальших реформ, зауважив Вадим Дрига.
У загальноосвітніх навчальних закладах міста Кіровограда навчається 83 дитини-сироти та 263 дитини, позбавлених батьківського піклування. З опікунами працюють громадські інспектори із числа педагогічних працівників та соціально — психологічної служби, які надають індивідуальні консультації щодо утримання та виховання їх підопічних, а також ведуть облік дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, наголосила Ірина Суржко. У закладах проводяться тематичні збори, лекції для батьків за участі служб у справах дітей та представників правоохоронних органів. Проводиться підтримка благодійної діяльності щодо дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються та виховуються в закладах міста. Контролюється питання щодо захисту житлових та майнових прав, здійснюється соціальний супровід сімей, які взяли дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на виховання.
Під час роботи круглого столу відбувся повноцінний діалог зацікавлених сторін, озвучені основні успіхи та проблеми. Учасники розглянули перспективи покращення ситуації щодо соціального сирітства в місті та розвитку сімейних форм виховання та погодились, що такі зустрічі є необхідними та дієвими.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool