Кіровоград: творча зустріч з Ніколаєнком (ФОТО)

Серпень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 1062 | Коментарі: 0

15 серпня 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбудась творча зустріч з видатним кінорежисером, актором, сценаристом, композитором, художником Георгієм Ніколаєнком.

Ніколаєнко Георгій Михайлович народився 1 листопада 1946 року в Кіровограді. У 1971 році закінчив акторський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (майстерня Сергія Герасимова і Тамари Макарової), а у 1979 році - Вищі курси сценаристів і режисерів (майстерня Олександра Мітти). Працював на кіностудії «Казахфільм». Член Союзу художників Росії.
Дружина – актриса і театральний педагог Валентина Ніколаєнко (Лисенко).
Глядачам добре відома режисерська робота Г. Ніколаєнка у фільмах «Йшов четвертий рік війни» (1983), «Досьє людини в «Мерседесі» (1986), «Спасенному - рай» (1988), «Під маскою Беркута» (1991), «Утьосов. Пісня довжиною в життя» (2006), «Далекобійники» (2000-2001), «Кодекс честі» (2002-2011) та інших. До багатьох з вищезгаданих фільмів ним написані сценарії. В багатьох з них звучить музика Георгія Михайловича та пісні у авторському виконанні.
Як стало відомо під час творчої зустрічі, Г. Ніколаєнко буває на Кіровоградщині щороку. Тут поховані його батьки. З учасниками зустрічі Георгій Михайлович поділився спогадами про свої перші режисерські роботи, про роботу з видатними акторами: Юрієм Нікуліним, Євгеном Євстигнєєвим, Інокентієм Смоктуновським, Львом Дуровим. Окремою темою розмови стало стан справ в українському та російському кінематографі.
Зустріч пройшла у теплій та невимушеній атмосфері. Георгій Михайлович дав свою згоду на проведення подібних зустрічей в обласному художньому музеї під час своїх наступних візитів на Кіровоградщину.
Кіровоградський обласний художній музей висловлює свою вдячність ініціатору даного заходу, заслуженому артисту України, актору Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького Юрію Жеребцову.

Кіровоград: творча зустріч з Ніколаєнком (ФОТО)

Кіровоград: творча зустріч з Ніколаєнком (ФОТО)

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу
Кіровоградського обласного художнього музею –
картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool