Кіровоград: цільова операція по області

Червень 14, 2014 | Новини | Переглядів: 995 | Коментарі: 0

Дороги Кіровограда переповнені різними транспортними засобами – легковими автомобілями, вантажівками, маршрутними таксі, тролейбусами, мотоциклами і т.д.

Кожен обирає свій транспортний засіб, аби економити свій час і встигати виконати все заплановане.
Статистика задокументованих порушень вказує на те, що транспортними засобами часто керують несвідомі водії, які несерйозно ставляться до виконання Правил дорожнього руху. Нормою стали проїзди на червоне світло світлофора, паркування у невстановленому місці. Найчастіше водії перевищують дозволену швидкість руху, ігнорують правила обгону, проїзду перехресть та залізничних переїздів. Проте справжньою бідою стало пияцтво за кермом, яке становить собою загрозу не лише для самого водія, а й для інших учасників дорожнього руху. Кожний водій знає про адміністративну відповідальність за таке порушення, та, на жаль, не кожний розуміє, що через нього можна втратити навіть життя.
Саме під назвою «Нетверезий водій – злочинець» працівники Державтоінспекції Кіровоградщини з 2 по 30 червня 2014 року проводять цільову операцію, мета якої – попередження дорожніх трагедій за участю та з вини нетверезих водіїв. Лише з початку 2014 року на водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, складено 2716 адміністративних протоколів.
11 червня у Кіровограді інспектори ДАІ взводу ДПС зупинили автомобіль, характер руху якого викликав у них підозру. Під час спілкування з водієм правоохоронцям відразу стало зрозуміло, що водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Це в подальшому підтвердив і прилад для вимірювання рівня алкоголі, виявивши у водія 1,95 проміле алкоголю у крові.
Під час оформлення адміністративного протоколу, інспектори ДАІ намагалися пояснити горе-водію про наслідки такої необережності за кермом, як для самих водіїв, так і для інших учасників дорожнього руху. Проте не хвилювали нетверезого водія ані штраф, ані наслідки. Більшості водіїв після прийняття алкогольних напоїв здається, що вони бадьоро себе почувають, сміливість ллється через край, реакція нібито загострюється, та й свої дії вони повністю контролюють. Так сталося і цього разу. Водій, який нібито повністю себе контролював, поводив себе дуже дивно: одразу заявив, що випив пива, і нічого страшного в тому, що сів за кермо напідпитку, не бачить, мовляв, багато хто керує автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Пізніше ж, після вимірювання рівня алкоголю у крові, щиро здивувався цифрі у 1,95 проміле, адже «згадав», що алкоголю не вживав. З інспекторами ДАІ поводив себе зухвало. Невдовзі перейшов на грубощі та нецензурні жести у бік відео оператора. Хвилювало горе-водія лише одне: чи покажуть його по телебаченню?
Цього разу, завдяки злагодженій роботі працівників ДАІ, тяжких наслідків на дорозі з вини нетверезого водія вдалося уникнути.
Проте частими є випадки, коли через водіїв, які не можуть себе втримати, гинуть люди, як просто опинилися не в тому місці і не в той час. Навіть після келиху пива водій не може адекватно і вчасно реагувати на дорожні ситуації, а увага – розсіюється. З вини п’яних керманичів на території Кіровоградської області сталася 41 дорожньо-транспортна пригода, 11 з яких – з постраждалими. В цих аваріях загинули 4 особи, ще16 - отримали травми.
Учора, 12 червня, з вини нетверезого водія сталася дорожньо-транспортна пригода, яка забрала життя 42-річного чоловіка, ще одна особа опинилася у лікарні з тяжкими травмами. Подія сталася на автодорозі Кіровоград – Рівне близько 20:40. 40-річний водій, керуючи автомобілем ИЖ-2715, рухаючись зі сторони міста Кіровограда у напрямку села Рівне Новоукраїнського району, не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого допустив зіткнення зі скутером Вайпер. У результаті ДТП водій скутера від отриманих травм загинув на місці пригоди, його пасажира з ЗЧМТ, струсом головного мозку, політравмою, ОБП, численними забоями та саднами тіла доставлено до Кіровоградської обласної лікарні. Сам винуватець події в аварії не постраждав.
Таких випадків, де ні в чому не винні люди, які загинули чи були травмовані через любителів нетверезої їзди, не перерахувати.
Здавалося б, прикладів зі страшними наслідками внаслідок пияцтва за кермом досить, аби схаменутися, взятися за розум, не сідати за кермо напідпитку. Та ні – наші водії сміливо вживають алкогольні напої та сідають за кермо. А до чого це зможе привести – всі ми добре знаємо. Шановні водії! Державтоінспекція Кіровоградщини вкотре закликає вас відмовлятися від керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Бережіть власне життя та життя інших учасників дорожнього руху.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool