Кіровоград: центри ранньої діагностики розширили спектр обстеженнь населення

Листопад 25, 2013 | Новини | Переглядів: 1014 | Коментарі: 0

Діяльність центрів ранньої діагностики у Кіровограді стала предметом обговорення на нараді міського голови Олександра Саінсуса з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 25 листопада.

Загальнодержавна політика у сфері охорони здоров’я спрямована на забезпечення зміцнення та збереження здоров’я населення, профілактику захворювань, наголосив під час наради Олександр Саінсус. Тож одним з найголовніших факторів ефективності медицини є профілактика та раннє виявлення захворювань, відзначив міський голова, адже це убезпечує громадян та державу від значних витрат на лікування, дозволяє вчасно запобігти недузі або вилікувати її на ранніх стадіях.
- Президент України наголошує – можливість своєчасного обстеження населення у центрах ранньої діагностики – запорука збереження здоров’я нації. Розбудова таких центрів – невід'ємна складова медичної реформи,- акцентував увагу учасників наради Олександр Саінсус. – Саме тому пріоритетним завданням міської влади, передбачено програмою “Центральний регіон – 2015” , є максимальне охоплення населення міста профілактичними медичними оглядами, зміцнення матеріально – технічної бази лікувально – профілактичних закладів та покращення якості діагностики, відповідно до сучасних вимог.
За інформацією начальника управління охорони здоров’я Оксани Макарук, у 2011- 2013 роках на придбання сучасного діагностичного та лабораторного обладнання було використано понад 6,7 мільйона гривень коштів державного та міського бюджетів. Оснащення таким обладнанням та проведені ремонти приміщень дали змогу відкрити в Кіровограді чотири Центри ранньої діагностики. Сьогодні вони функціонують у дитячій міській поліклініці №1, комунальному закладі “Центральна міська лікарня” та у 1 – му і 5-му поліклінічних відділеннях КЗ “Поліклінічне об’єднання міста Кіровограда”.
Поліклініка комунального закладу "Центральна міська лікарня м. Кіровограда" отримала апарат УЗД, рентгенологічний комплекс на три робочих місця, біохімічний та гематологічний аналізатори, холтеровські аналізатори артеріального тиску та серцевого ритму, ректоскоп, спірограф (пневмотахометр), офтальмоскоп.
У дитячу міську поліклініку № 1 закуплено електрокардіограф, спіротест, комплекс медичний "Сфера", біохімічний та гематологічний аналізатори.
Поліклінічне відділення № 5 тепер оснащене фіброгастродуоденоскопом, біохімічним та гематологічним аналізаторами, холтеровськими аналізаторами артеріального тиску та серцевого ритму, ректоскопом, пневмотахометром, компресорним інгалятором, мікроскопом бінокулярним, центрифугою лабораторною.
У поліклінічне відділення № 1 закуплено мамограф, апарат УЗД, рентгенологічний комплекс на 3 робочих місця, біохімічний та гематологічний аналізатори, холтеровські аналізатори артеріального тиску та серцевого ритму ректоскоп, пневмотахометр, велоергометричний комплекс, мікроскоп бінокулярний, дозатор для лабораторії, гематологічний аналізатор.
З відкриттям центрів ранньої діагностики, наголосила Оксана Макарук, стало можливим проходити всі обстеження в одному приміщенні, розширився спектр діагностичних обстежень та зросла кількість обстежених хворих, значно доступнішим стало мамографічне дослідження молочних залоз та з’явилася можливість запровадження мамографічного скринінгу жіночого населення обласного центру.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool