Кіровоград: Теплоенергетик проти скорочення посад та виплат

Лютий 02, 2015 | Новини | Переглядів: 1128 | Коментарі: 0

На початку року адміністрація теплогенеруючого підприємства отримала доручення від головного управління ЖКГ Кіровограда. Документ зобов’язав комунальний заклад опрацювати питання щодо припинення дії колективного договору в частині додаткових виплат.

Крім того, „Теплоенергетик” має підготувати пропозиції щодо скорочення посад та переходу на скорочений робочий день. Через те що між адміністрацією підприємства та його працівниками діє колективний договір, керівництво тепло постачальника не може вирішувати подібні питання в односторонньому порядку. У зв’язку з цим 30 січня було проведено конференцію трудового колективу „Теплоенергетика”.

В заході взяли участь 126 делегатів, адміністрація КП, голова Федерації профспілок Кіровоградської області Максим Бала ненко та очільник обласної організації профспілки працівників енергетики Володимир Мулява. На початку зустрічі директор комунального підприємства відзвітував про роботу, яку виконало підприємство протягом минулого року. В 2014-му „Теплоенергетик” провів широку ремонтну кампанію. Велику увагу підприємство приділило оновленню техніки котельні селища Нового та очисних споруд. В Кіровограді за минулий рік замінили майже два кілометри тепломереж. Загалом на ремонт підприємство витратило близько 11 мільйонів гривень. Крім того, протягом року активно створювались умови комфортної та безпечної роботи для працівників „Теплоенергетика”. На цей рік фінансування ремонтних робіт значно скоротилось. Директор підприємства відзвітував, що у 2015-му планують виконати першу чергу заміни тепломереж по вулиці Гагаріна. На це теплопостачальник отримав з міського бюджету майже мільйон гривень.

Однак найбільше учасників зустрічі цікавило питання можливих скорочень та відміни грошових надбавок. Голова профкому комунального підприємства Ольга Сидницька повідомила, що минулого року деякі працівники отримували надбавки за такі категорії, як інтенсивність, роботу в вечірній та нічний час, високі досягнення, сумісництво тощо. Саме завдяки сумісництву підприємству вдається економити на утримуванні додаткових працівників. Адже робітники, які виконують окрім своїх обов’язків, й інші функції, отримують за це значно меншу плату, ніж доводилося б платити вузькому спеціалісту.

Крім того, очільниця профкому відзначила, що колективний договір, який діє між адміністрацією КП „Теплоенергетик” та колективом приймався згідно чинного законодавства і всі надбавки, які отримують працівники, підтвердженні законом.

Начальник юридичного відділу підприємства Дар’я Бандуровська відзначила, що за Законом України „Про колективні договори і угоди”, забороняється будь-яке втручання, яке може обмежити законні права працівників та їх представників або заборонити їх здійснення з боку органів представницької, виконавчої влади та господарського управління, політичних партій, роботодавців при укладенні колективних договорів, угод. Тобто всі положення укладеного між адміністрацією та колективом КП „Теплоенергетик” договору (в тому числі в частинах про надбавки та скорочення штату) не може розглядатись адміністрацією в односторонньому порядку без погодження з іншою стороною – колективом.

З цією думкою погодились присутні на конференції представники профспілкових організацій. В результаті учасники зустрічі проголосували за не зняття надбавок та доплат. Натомість колектив спільно з керівництвом КП „Теплоенергетик” вирішили створити робочу групу, в яку увійдуть представники керівництва підприємства та профспілкових організацій. Дана комісія розгляне можливості компромісного рішення щодо наданого головним управлінням ЖКГ Кіровограда Доручення.

Яна Семенюк


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool