Кіровоград: тариф 3 гривни депутати відмінили

Червень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 2551 | Коментарі: 0

На засіданні Кіровоградської міської ради було задоволене подання прокурора міста Кіровограда щодо усунення порушень вимог законів України "Про автомобільний транспорт", "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про захист економічної конкуренції", причин та умов, що її створили.

Своїм поданні прокурор звернув увагу міської ради на ряд порушень, які були допущені при погодженні виконкомом кіровоградським перевізникам нових тарифів на проїзд в міському транспорті. Зокрема, на думку прокурора, рішення виконкому приймалося без проведення належного аналізу наданих розрахунків на відповідність вимогам чинного законодавства, а процес тарифоутворення має стійку тенденцію до його завищення за рахунок свідомого заниження перевізниками обсягів перевезених пасажирів. Прокурор поставив вимогу скасувати рішення виконкому міськради від 29. 04. 2014 № 232 "Про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кіровограда". Міська рада своїм рішенням задовольнила таку вимогу, проте чи призведе це до автоматичного повернення старого тарифу у розмірі 2 гривні, думки у сесійній залі розділилися. На переконання депутатів фракції ВО «Батьківщина» відміна рішення міськвиконкому має автоматично скасувати новий тригривневий тариф і повернути попередній. Натомість, начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Зубченко відзначив, що з перевізниками на підставі рішення виконкому вже укладено додаткові угоди на надання послуг перевезення за новим тарифом. На думку посадовця, відтепер перевізники можуть добровільно повернути ціну на проїзд у 2 грн. або ж питання розірвання укладених угод доведеться вирішувати у судовому порядку.

за матеріалами

Читайте: До уваги пасажирів Одеської залізниці: новий графік руху


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool