Кіровоград: свіжа кров від молоді

Червень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1320 | Коментарі: 0

Напередодні Всесвітнього дня донора крові активісти молодіжних громадських організацій області долучилися до акції "Крапля крові врятує життя", що проходить на Кіровоградщині в рамках реалізації завдання Президента України щодо забезпечення громадян України якісними медичними послугами, і здали кров на Кіровоградській обласній станції переливання крові

В рамках акції представники молодіжних громадських організацій об'єдналися в групи і провели цю процедуру організовано, за передчасною домовленістю зі станцією переливання крові. У заході взяли участь більше десятка добровольців – більшість із них здавали кров уперше, тому помітно нервувались, але заради благородної мети подолали страх.
- У такий спосіб ми прагнемо власним прикладом показати людям, що допомагати ближнім – це дуже важлива та потрібна справа, - зауважив один із учасників заходу, і закликав усіх долучатися до донорського руху.
У цієї благородної справи є і стимулюючі фактори. За законом, після здачі крові донор не тільки отримає безкоштовний смачний обід, а ще має право на 2 додаткових вихідні. До того ж, людям, які безкоштовно здали понад 40 разів кров або 60 разів плазму, присвоюється звання "Почесний донор України" і Закон "Про донорство крові та її компонентів" гарантує 10%-у надбавку до пенсії.
Як зазначив Вадим Чернишов, завідувач донорським відділом Кіровоградської обласної станції переливання крові, донором може бути будь-яка практично здорова людина у віці від 18 до 60 років, якщо не має протипоказань. Люди з масою тіла менше 50 кг або ростом менше 150 см допускаються до донорства в індивідуальному порядку на розсуд лікаря-трансфузіолога.
За словами головного лікаря Кіровоградської обласної станції переливання крові Сергія Кіби, нині потреба закладів охорони здоров’я області у препаратах крові задовольняється на 100%. Але на сьогодні все ж важливо створити власну базу активних донорів, які б здавали кров регулярно, а не лише за для того, аби допомогти хворим родичам чи друзям.
- Люди мають усвідомити, що своїм вчинком вони зможуть зробити добру та дуже корисну справу – поділитися своєю кров'ю і подарувати тисячам хворих часточку життя, - підкреслив Сергій Кіба.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool