Кіровоград: страждають пішоходи, дуже часто - з власної вини

Лютий 18, 2014 | Новини | Переглядів: 1175 | Коментарі: 0

14 лютого о 13:00 у Кіровограді, через перехід пішоходом проїзної частини у невстановленому місці, сталася дорожньо-транспортна пригода.

33-річний водій, керуючи автомобілем Audi A6, рухаючись по вулиці Пацаєва, допустив наїзд на жінку-пішохода 1974 року народження, яка раптово почала перебігати проїзну частину у невстановленому місці. Як наслідок - закритий уламковий перелом обох кісток правої голені зі зміщенням. Постраждалу доставили до Кіровоградської лікарні швидкої медичної допомоги.
Однією з причин дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів у зимовий період є те, що водії не можуть вчасно помітити людину на дорозі. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, Державтоінспекція Кіровоградщини рекомендує мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.
15 лютого о 18:00 в Олександрії, 23-річний водій, керуючи автомобілем Ford Escort, здійснив наїзд на жінку-пішохода 1937 року народження, яка раптово вийшла на проїзну частину. Внаслідок ДТП жінка отримала відкритий перелом лівого стегна, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та була доставлена до травматологічного відділення Олександрійської МЛ №1.
Шановні пішоходи! Нагадуємо вам, що переходити вулицю дозволяється у чітко встановлених місцях по пішохідних переходах. Будьте уважні і обережні при переході вулиці, не виходьте на дорогу з-за нерухомого транспорту. Якщо потрібно перейти вулицю на нерегульованому перехресті, дійдіть до пішохідної доріжки, переконайтеся у відсутності транспорту, і тільки тоді починайте перехід. При русі в темний час доби і в умовах недостатньої видимості пішоходам рекомендується мати при собі предмети зі світловідбиваючими елементами і забезпечувати видимість цих предметів водіям.
Особливо прикро, коли ганебний приклад нехтування Правилами дорожнього руху подають дітям дорослі, які б мали власною поведінкою демонструвати чітке виконання дорожніх постулатів. Все починається з сім’ї: батьки повинні щодня наставляти своє чадо на необхідність дотримання власної безпеки, особливо як учасника дорожнього руху, і, обов’язково подавати власний правильний приклад дотримання Правил дорожнього руху.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool