Кіровоград: співробітники міліції виявили зброю та кількадесят набоїв різного калібру

Грудень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 960 | Коментарі: 0

Правоохоронець якраз перебував на території обслуговування, коли до нього зателефонувала 78-річна місцева жителька.

У сльозах жінка просила дільничного втихомирити родича-дебошира. Як виявилося, правопорушник зберігав вдома чималу кількість боєприпасів, пневматичний пістолет та кілька одиниць саморобної зброї.
Приїхавши до будинку пенсіонерів, працівник міліції з’ясував, що їх 27-річний родич повернувся додому напідпитку, почав сварку, і навіть погрожував їм побиттям. На щастя для бабусі та дідуся, чоловік пошкодив лише двері.
Дільничний намагався розбудити правопорушника, який після «наведення ладу» ліг спати, але всі зусилля виявилися марними. Тож, отримавши від господарів дозвіл, правоохоронець провів огляд помешкання. У кімнаті дебошира працівник міліції виявив картонну коробку з пакетами, в яких зберігалися близько 60 штук набоїв різних калібрів: 5,6 мл, 7,62 мл та 5,4 мл. Крім того, з’ясувалося, що чоловік має саморобні кастет і ніж чималих розмірів, а також пневматичний пістолет та дерев’яну биту.
Враховуючи ситуацію, дільничний викликав на місце події слідчо-оперативну групу. Виявлені предмети, зброю та боєприпаси правоохоронці вилучили і направили на дослідження. Попередньо встановлено, що місцевий житель зберігав їх начебто для самозахисту.
- За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Слідство триває, - повідомив начальник Кіровоградського РВ УМВС в області Андрій Бензар.
Крім того, зловмисника притягнуть до адміністративної відповідальності за вчинення насильства у сім’ї (ст.173-2 КУпАП).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool