Кіровоград: спецоперація «Пірати»

Травень 21, 2015 | Новини | Переглядів: 1038 | Коментарі: 0

На території області протягом квітня-травня правоохоронці провели оперативно-профілактичну операцію під умовною назвою «Пірати». У результаті було викрито порушення суб’єктами господарювання авторських прав компанії-виробника та незаконне використання знака для товарів і послуг.

У ході відпрацювання правоохоронці виявили, що на сайті одного з Інтернет-магазинів покупцям пропонували придбати продукцію, марковану логотипом всесвітньо відомого бренду.
Із заявою про кримінальне правопорушення до Кіровоградського міськвідділу міліції звернувся і представник компанії в Україні.
Під час огляду приміщення торгівельного закладу в обласному центрі працівники міліції виявили та вилучили кілька одиниць електронних пристроїв.
Як з’ясувалося, дана продукція не була офіційно завезена на територію держави та не має передбачених законодавством України необхідних супровідних документів, що підтверджують її походження, якість і відповідність встановленим стандартам.
За цим фактом триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 229 «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару» Кримінального кодексу України. У справі призначено проведення необхідних експертиз.
На іншому веб-ресурсі було виявлено інформацію про продажу під виглядом відомої торгової марки продукцію, що містить модифіковане програмне забезпечення, яке не відповідає оригінальному. Електронні пристрої мають ознаки незаконного втручання в роботу комп’ютерної програми, що належить на праві власності компанії-виробнику.
Олександрійським міськвідділом міліції за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 176 «Порушення авторських та суміжних прав» Кримінального кодексу України.

За матеріалами сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool