Кіровоград: соціальне забезпечення переселенців

Липень 31, 2014 | Новини | Переглядів: 1025 | Коментарі: 0

30 липня черговий раз зібрались члени обласного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, щоб підсумувати зроблене впродовж місяця та визначити нові завдання

Оскільки, як підкреслила заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук, ситуація змінюється, перед владою постають нові проблеми, які вимагають негайного вирішення. За словами Віти Вікторівни, щодень до нашої області прибуває до десяти переселенців, яких потрібно забезпечити житлом, харчуванням, речами першої необхідності.
Сьогодні на Кіровоградщині знайшли прихисток вже 1532 особи, більшість з яких мешканці Донеччини. Усі вони потребують посиленої уваги, оскільки прибули з територій, де йдуть бойові дії, і втратили не лише рідний дім, речі, а й душевний спокій, позбавлені звичного оточення. Але першочерговим завданням, звичайно, залишається вирішення питань з житлом. На засіданні було представлено перелік з 50 об’єктів на 1300 осіб, у яких можна розселити внутрішньо переміщених осіб. Усі вони проінвентаризовані та перебувають у задовільному технічному і побутовому стані. Додатково можуть бути залучені ще 706 ліжок у 28 лікувальних закладах області. Вирішується питання про залучення житла великих підприємств міста та області – гуртожитків, квартир готельного типу - з тим, щоб на добу-дві можна було розмістити щойно прибулих до остаточного вирішення питання з місцем їх постійного проживання.
На сьогодні, за словами Віти Вікторівни, не виникало проблем з працевлаштуванням. Для переселенців обласним центром зайнятості постійно влаштовуються ярмарки та міні-ярмарки вакансій. Немає проблем й з влаштуванням дітей у садочки, школи та виші, навіть за відсутності у них документів. У стислі терміни намагаються посадовці вирішити питання з пенсійним забезпеченням.
Також Віта Атаманчук повідомила про активну діяльність в області волонтерського центру до якого увійшли представники громадських організацій, духовенства та пересічні громадяни. Волонтери надають переселенцям одяг, меблі, постільну білизну, іграшки, побутові речі.
Організовано широке інформування громадськості щодо контактних номерів телефонів організацій, служб та установ, які опікуються питаннями переселенців, через засоби масової інформації, розповсюдження листівок, дорожніх карт та буклетів, створення інформаційного ресурсу на офіційному сайті обласної державної адміністрації. До речі, саме на цьому сайті можна знайти перелік об’єктів, де можливе розміщення переселенців.
Представники влади зустрілись з представниками транспортних компаній області та домовились про безкоштовне залучення транспортних засобів для перевезення внутрішньо переміщених осіб.
Переселенці потребують будь-якої допомоги, і не завжди матеріальної. Так, майже 300 переселенців вже отримали психологічну допомогу, до надання якої долучились психологи державних і недержавних установ. Намагаємось врахувати всі потреби переміщених громадян – організовуємо екскурсії для кращого ознайомлення з нашим краєм, для дітей – відпочинок та розваги у парках.
Також до звільненого Слов’янська відбув зведений загін Управління ДСНС в області, у складі якого більшість фахівців групи піротехнічних робіт, для очищення міста від вибухівки. Крім того, двічі на схід було відправлено гуманітарний вантаж, більша частина якого призначалась для цивільного населення звільненого Слов’янська, а частина – для бійців служби з надзвичайних ситуацій Донецька.
За процесом соціального забезпечення переселенців уважно стежать представники місії ОБСЄ, які нещодавно побували на Кіровоградщині та особисто поспілкувались з людьми.
На засіданні було також окреслено коло питань, над якими регіональний штаб продовжить працювати й надалі, та нових, які належить вирішити найближчим часом. Зокрема, необхідно постійно оновлювати та розширювати список об’єктів для розселення переміщених осіб, контролювати стан цих об’єктів, підготуватись до осінньо-зимового періоду та опалювального сезону, вирішити питання постійного контролю за умовами проживання переселенців та активізувати роботу щодо їх працевлаштування.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool