Кіровоград: «Смак життя на вустах жінки»

Березень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 988 | Коментарі: 0

Приурочена виставка до 8 березня, Міжнародного жіночого дня, весни та краси, відкрита в рамках даного свята Кіровоградським обласним художнім музеєм в приміщенні Кіровоградської обласної філармонії 7 березня 2014 року.

В цей день все те прекрасне, що уособлює собою жінка – краса, доброта, ніжність, турбота, гармонія, любов – розквітає до свята весни.
Жінки, ви пропускаєте чужий біль через себе, і завжди готові прийти на допомогу і захистити цілий світ. Сильна половина людства щиро вдячна за вашу доброту і увагу, за мудрість і ангельське терпіння, і за те, що ви є для нас джерелом натхнення і піднесених почуттів.
В свою чергу натхненням жіночої краси керувалися відомі художники: Сергій Дрига, Володимир Плітін, Ольга Коломієць, Андрій Кадигроб, Микола Бондаренко, Володимир Федоров роботи яких представлені на виставці - це переважно жіночі портрети та квіткові натюрморти.
Експозицію розгорнуто у колажному порядку, чередуючи жіночі обличчя з квітковим букетами, як символу подарунку та любові до дівчини, жінки, матері.

Кіровоград: вітання жінкам з нагоди 8 березня

Відповідно любов до матері, до жінки, яка виховала і дала життя, і провела у світ широкий відображено у картині Федорова В. «Портрет матері художника», а от «Портрет Ганнусі», також належить пензлю Федорова В., схиляє нас до думки, що ця дівчинка була дуже близькою авторові, показує нам чуттєвість та відкритість почуттів до дівчинки.
В свою чергу картина Плітіна В. «Слов’янська дівчина. Зникаючий вид», так і несе в собі мету, демонструючи – Захисти! Підтримай! Адже кожна жінка потребує сильного, мужнього і вірного плеча, люблячого – супутника: хлопця, чоловіка, батька.
Чесними та відкритими образами жінок, в експозиції є твори Дриги С.: «Донька трактирника» та «Жінка». В сіро – темних кольорах художник показав, не зовнішню красу жінок, а їхню іншу сторону: сильних і замріяних, неквапливих та подекуди хижих володарок чоловічих сердець.
В доповнення до всієї експозиції, демонструються найкращі для жінок подарунки в цей день, на полотнах натюрмортів Кадигроба А. «Білий бузок», Горбенка С. «Дзвіночки», написані нашими художниками – квіти.
У цей весняний, святковий день – 8 березня, хочеться побажати всім жінкам: нехай збудуться усі ваші заповітні мрії. Нехай усі негаразди обійдуть вас стороною. Нехай ваші душі відігріються теплим весняним сонцем, а наші душі відігріються від вашої присутності поруч з нами. Нехай вдома вас чекають тільки веселий настрій та посмішки близьких.

Олександр Отченашко - науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool