Кіровоград: скажемо туберкульозу і ВІЛ-інфекції - Ні

Березень 14, 2014 | Новини | Переглядів: 1031 | Коментарі: 0

13 березня 2014 року Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім.О.М. Бойченка спільно з Товариством Червоного Хреста України провели круглий стіл «Скажемо туберкульозу і ВІЛ-інфекції - «НІ!».

Захід відбувся напередодні Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом, який щорічно відзначається 24 березня.
Ситуація щодо туберкульозу в Україні досить складна. Туберкульоз не є тільки медичною проблемою. Це - проблема соціальна, яка віддзеркалює соціально-економічний стан країни, культурно-освітній рівень та благополуччя населення, ступінь розвитку охорони здоров'я, у тому числі і фтизіатричної служби. І ця недуга останнім часом викликає велике занепокоєння в Україні і в Міністерстві охорони здоров’я України зокрема.
Обговорити ситуацію, що склалася на Кіровоградщині зібралася молодь різних навчальних закладів – ЗОШ №4, гімназії №9, НВО №8,20, Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування, Кіровоградського машинобудівельного коледжу.
Основними доповідачами виступили: Єгорова Галина Василівна , лікар-фтизіатр Кіровоградського обласного туберкульозного диспансеру; Луняченко Ірина Валеріївна, лікар-інфекціоніст Кіровоградського обласного СНІД-центру; Гришко Анна Миколаївна, лікар-гінеколог Кіровоградського обласного центру репродуктивного здоров’я.
В ході обговорення учасники дійшли висновку, що туберкульоз – важка та підступна хвороба, але якщо дбати про своє здоров’я та вчасно звертатися до лікарів, то завжди можна уникнути фатальних наслідків.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool