Кіровоград: ситуація із зайнятістю населення в області

Червень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 881 | Коментарі: 0

Головна тема сьогоднішньої апаратної наради - ситуація із зайнятістю населення в області і скорочення безробіття серед молоді.

- Ситуація із зайнятістю населення і скорочення безробіття серед молоді – це нелегкі процеси, які хвилюють не лише жителів нашої області, особливо на селі, а й у всій Україні, - вважає перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов.
Як відзначив він далі, як наслідок в основу президентських програм покладено саме створення нових робочих місць. Цей фактор є ключовим і для обласної програми "Центральний регіон-2015", - .
- Президента турбує, що рівень безробіття серед молодих осіб, незважаючи на певні кроки держави, залишається високим. Понад 40% молодих людей після закінчення університету чи технікуму не можуть знайти роботу за спеціальністю, - зауважив Віктор Серпокрилов.
Згідно із статистичними даними, які навів Віктор Серпокрилов, у минулому році працевлаштовано 375 тисяч молодих осіб по державі. За допомогою служби зайнятості – більше 16 тисяч молодих спеціалістів знайшли роботу.
Згадав перший заступник голови ОДА і про нову редакцію Закону України "Про зайнятість населення", де приділено значну увагу саме молодіжній зайнятості.
- Законом всім роботодавцям встановлено завдання забезпечити зайнятість 5% категорій громадян, які неконкурентноспроможні на ринку праці. У Державному бюджеті України на 2013 рік передбачено 25 млн. гривень для відшкодування витрат роботодавців за працевлаштування на перше робоче місце молодих людей. Роботодавцю, який протягом року забезпечував створення нових робочих місць та виплачував працевлаштованим на нові робочі місця заробітну плату в розмірі не нижчому ніж 3 мінімальні зарплати, надається право на зменшення протягом наступного року єдиного соціального внеску на 50% за кожного працевлаштованого працівника. Закон стимулюватиме і молодих спеціалістів, які поїхали працювати у сільську місцевість. І житло, і матеріальна адресна допомога, і низка преференцій. Головне, щоб керівники територій у повному обсязі виконували вимоги закону, впроваджували додаткові стимули для особливо затребуваних фахівців, - прокоментував окремі положення закону Віктор Серпокрилов.
Віктор Серпокрилов закликав усіх керівників територій дбати про цей напрямок, як того вимагає Глава держави, впроваджувати додаткові стимули для особливо затребуваних фахівців, як наприклад, програма "Будинок лікарю" для медиків, котрих Кіровоградщина так гостро потребує.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool