Кіровоград: «швидка допомога», яка завжди під рукою

Травень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 1149 | Коментарі: 0

Заходи з відвідування громадян за місцем проживання дільничними інспекторами міліції на Кіровоградщині проводяться постійно. Аби люди у разі потреби мали змогу звернутися до свого дільничного, працівники міліції залишають власні візитівки.

У них в обов’язковому порядку вказано прізвище, ім’я, по батькові та мобільний телефон, за яким громадяни зможуть знайти правоохоронця в будь-який час доби.
Про візит дільничного Петра Сороки 74-річна Раїса Іванівна Безкровна, пенсіонерка, що мешкає в Компаніївському районі на Кіровоградщині, з вдячністю згадує і тепер.
Отриманий з рук міліціонера блакитний папірець із прізвищем і номером мобільного телефону, вона обачно поклала на стіл, завдяки чому змогла за необхідності швидко знайти.
Побачивши з порогу власної домівки свого дільничного інспектора міліції, бабуся привітно посміхається і відразу поспішає йому назустріч. Лейтенант міліції Петро Сорока, який наприкінці минулого року допоміг самотній жінці у біді, тепер дорогий гість в її домі.
Подія, коли пенсіонерку спіткало справжнє лихо, сталася пізнього вечора. Під час сильної зливи у її дворі зламалося дерево та впало на дах будинку і літньої кухні, пошкодивши при цьому електродроти. Не роздумуючи ні хвилини, бабуся вхопила візитку свого дільничного та якнайшвидше почала йому телефонувати. Більше звертатися жінці не було до кого, адже вона поховала чоловіка та дорослого сина.
Лейтенант Сорока був на місці вже за кілька хвилин. Правоохоронець викликав фахівців місцевого РЕМ, які прибрали електродроти, убезпечивши помешкання господині від пожежі.
– Він завжди такий, – говорить Раїса Іванівна. – Допоможе, запитає, як справи. Тепер тримаю його візитівку на видному місці, бо знаю: як передзвоню, він обов’язково прийде!
Візитка дільничного стала у нагоді й мешканці того ж села Олені Кузьмівні Михайльовій.
Одинока бабуся переїхала до Компаніївки з сусіднього району. За кілька днів невідомий чоловік скривдив жінку, вкравши в неї останні 50 гривень, які та берегла на хліб. Знайшовши потрібний номер, пенсіонерка покликала на допомогу дільничного, який швидко розшукав злодія та повернув гроші.
Місцеві жителі задоволені роботою свого «шерифа» та вдячні йому, насамперед, за людяність. Яким би напруженим не був графік дільничного, він ніколи не залишиться осторонь чужих проблем.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool