Кіровоград: Шановні пішоходи!

Вересень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1002 | Коментарі: 0

На дорогах області практично щодня реєструються зіткнення автомобілів і наїзди на пішоходів.

Водій та пішохід – це два учасники дорожнього руху. Різниця лише в тому, що один керує складним механізмом, а інший лише власними рухами. Незважаючи на застереження та широку профілактичну роботу працівників ДАІ пішоходи обласного центру продовжують грубо нехтувати вимогами Правил дорожнього руху, які чітко визначають лінію поведінки на проїзній частині.

Головні помилки, які допускають пішоходи – перехід дороги у невстановленому місці, на заборонений сигнал світлофора, вихід на проїзну частину із-за різних перешкод, безпосередньо перед транспортним засобом. Частіше за все лише в декількох кроках були пішохідні переходи, якими люди просто нехтували. Інколи під колеса потрапляють нетверезі пішоходи. Наслідки в таких випадках ще трагічніші.

У Кіровоградській області з початку року зареєстровано 62 дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів, у яких 12 людей загинуло та ще 53 - отримали тілесні ушкодження. З них 26 ДТП сталося з необережності, неуважності, неправильного виконання вимог ПДР саме пішоходами і як результат 6 осіб загинуло, 20 – були травмовані.

Жахливі картини ДТП, обірвані та скалічені життя. Невже хтось може залишитись байдужим до цих кадрів і думати, що таке може трапитися з ким завгодно, але лише не з ним? Так, не з ним, якщо суворо дотримуватися Правил дорожнього руху і виконувати основні заповіді пішоходів – дбати про власну безпеку.

Особливо прикро, коли ганебний приклад нехтування Правилами дорожнього руху подають дітям дорослі, які б мали власною поведінкою демонструвати чітке виконання дорожніх постулатів. Все починається з сім’ї: батьки повинні щодня наставляти своє чадо щодо необхідності дотримання власної безпеки, особливо як учасника дорожнього руху, і, обов’язково подавати власний правильний приклад дотримання Правил дорожнього руху.

Шановні пішоходи! Нагадуємо вам, що переходити вулицю дозволяється у чітко встановлених місцях по пішохідних переходах. Будьте уважні і обережні при переході вулиці, не виходьте на дорогу з-за нерухомого транспорту. Якщо потрібно перейти вулицю на нерегульованому перехресті, дійдіть до пішохідної доріжки, переконайтеся у відсутності транспорту, і тільки тоді починайте перехід. При русі в темний час доби і в умовах недостатньої видимості пішоходам рекомендується мати при собі предмети зі світловідбиваючими елементами і забезпечувати видимість цих предметів водіям.
УДАІ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool