Кіровоград: секретар міської ради зустрівся з громадою Завадівки

Листопад 08, 2014 | Новини | Переглядів: 1497 | Коментарі: 0

Вартість і якість питної води, зовнішнє освітлення вулиць, ремонт доріг, транспортне обслуговування – це ті питання, які сьогодні найбільше турбують мешканців Завадівки.

Розібратися з накопиченими проблемами, спільно знайти варіанти їх вирішення поставив за мету секретар міської ради Іван Марковський, який зустрівся сьогодні, 8 листопада, з місцевими жителями безпосередньо у них в мікрорайоні.
Воду на Завадівку до житлових будинків подає вже багато років Шахта “Інгульська”, яка власними силами видобуває її із Северинівських свердловин. До сьогоднішнього дня вартість води складала 2,87 гривні за кубічний метр. Реальна економічна ситуація робить цю послугу збитковою для підприємства, повідомив під час зустрічі директор шахти Равіль Агліулін. Розрахунки спеціалістів показують, що собівартість піднятої на поверхню води складає 10,12 гривні, що, звісно не влаштовує мешканців Завадівки.
Розірвати замкнуте коло запропонував Іван Марковський. Він, по – перше, запевнив жителів мікрорайону, що не підпише жодного рішення щодо збільшення тарифу без погодження його з громадою Завадівки. З іншого боку, ініціативна група мешканців спільно з економістами Інгульської шахти шукатимуть у існуючій формулі розрахунків резерви, які дозволять зменшити видатки та сформувати тариф нижчий, ніж діє сьогодні у Кіровограді – 6,05 гривні за кубічний метр. Захищати цей тариф в Києві перед комісією НКРЕКП будуть спільно підприємство і місто. Іван Марковський з місцевими жителями пройшлися по території мікрорайону і визначили перші завдання, які секретар міської ради поставив перед головним управлінням житлово – комунального господарства міської ради. Ще до кінця поточного року на Завадівці відновлять зовнішнє освітлення по вулиці Мотокросній – це значний обсяг робіт. Кошти на поновлення освітлення по інших вулицях території обов’язково будуть закладені у бюджет наступного року, пообіцяв Іван Марковський. А ще люди звернулися з проханням облаштувати на Мотокросній криту автобусну зупинку. Тут на маршрутки очікують багато літніх людей, батьки з дітьми і в негоду їм немає де сховатися. За два тижні така зупинка буде тут стояти – відповідне доручення профільному управлінню вже надане.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool