Кіровоград: роз’яснює Міндоходів

Квітень 23, 2014 | Новини | Переглядів: 816 | Коментарі: 0

Відтепер відшкодувати ПДВ можна облігаціями внутрішньої державної позики

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 27.03.2014 р. №1165-VII запроваджено нову форму бюджетного відшкодування ПДВ у вигляді облігацій внутрішньої державної позики.
Можуть отримати відшкодування ПДВ шляхом оформлення облігацій платники, в яких суми, задекларовані до відшкодування до 1 січня 2014 року, підтверджені результатами перевірок і не відшкодовані станом на 03 квітня 2014 року.
Порядок випуску, обігу, погашення зазначених облігацій внутрішньої державної позики, а також нарахування процентів на них затверджується Кабінетом Міністрів України. Оформлення облігацій прирівнюється до отримання платником податків бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунка на рахунок платника ПДВ.

Власники персоналізованих касових апаратів звільняються від подачі звітності на папері

Листом Міндоходів України від 26.02.2014 №3737/6/99-99-18-03-01-15 повідомлено, що після персоналізації РРО контрольно-звітна інформація про використання РРО передається органам доходів і зборів в електронній формі, й надалі подавати звітність за формою № ЗВР-1 на паперових носіях не потрібно. У разі подання звітності про застосування РРО, який уже персоналізовано в системі, суб'єкту господарювання необхідно письмово повідомити про це відповідний орган Міндоходів з метою подальшого занесення до баз даних коректної інформації про виручку РРО без виникнення дублювання інформації.
Крім того, у разі застосування фізичною особою-підприємцем - платником єдиного податку при проведенні готівкових розрахунків власних РРО вона зобов'язана забезпечити можливість здійснення утримувачами електронних платіжних засобів розрахунків за продані товари з використанням електронних платіжних засобів, якщо згідно з чинним законодавством не звільняється від обов'язкового приймання електронних платіжних засобів.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool