Кіровоград: розпочато підготовку до благодійного аукціону!

Лютий 09, 2013 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

Оргкомітет Благодійного аукціону, який традиційно відбувається у нашому місті навесні, напередодні Великодня, провів днями першу зустріч, розпочавши таким чином підготовку до проведення вже п’ятої щорічної акції.

У приміщенні обласного художнього музею зібралися художники Андрій Кадигроб та Анатолій Кімнатний, директор музею Тетяна Ткаченко та журналіст Вікторія Талашкевич, які узгодили дату проведення аукціону та визначилися із іншими важливими деталями. Зокрема, оскільки цього року Великдень відзначатиметься 5-го травня, аукціон відбудеться за півтора тижні – у середу, 24-го квітня. Вже традиційно аукціон проходитиме у приміщенні обласного художнього музею, а запросити до участі у ньому в якості покупців планується біля ста осіб.
Вперше цього року, завдяки підтримці Асоціації благодійників України, організатори аукціону зможуть випустити буклет, присвячений історії проведення цього благодійного заходу у Кіровограді. Нагадаємо, це стало можливим завдяки тому, що на минулорічній акції «Музейна подія року» Кіровоградський обласний художній музей отримав Спеціальну відзнаку за проведення ІІІ Благодійного аукціону.
Також, вже третій рік поспіль, окремий лот на аукціон колективно готуватимуть відвідувачі галереї Петра Оссовського – під керівництвом Анатолія Кімнатного. Вони разом напишуть картину, яка теж буде виставлена на продаж. Крім того планується у день аукціону презентувати у залі, де відбуватимуться торги, тематичну виставку.
Нагадаємо, що Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами задля збору коштів у допомогу дітям. Аукціон проводять Обласний художній музей, медіа-група «весь Кіровоград» та Арт-студія Андрія Кадигроба. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 грн., і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні, а у 2012-му році було побито черговий рекорд і зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні.
Цього року аукціон відбудеться 24-го квітня, і наразі розпочато збір картин для формування переліку лотів на аукціон. Оргкомітет сподівається, що свої картини вже традиційно передадуть на аукціон постійні учасники – художники-меценати Сергій Шаповалов, Андрій Надєждін, Ігор Вишніченко, Федір Лагно, Олена Чеснокова, Олександр Демиденко, Євген Івасюта, Володимир та Анастасія Плітіни, Віктор Осипенко, Анатолій Янєв, Фелікс Полонський, Степан Ніколенко, галереї «Єлисаветград» та «Мавік», а також митці, що минулого року вперше долучилися до акції – одесит Сергій Дрига, дніпропетровчанка Катерина Мамчур, кіровоградці Ірина Кухаренко та Денис Ковтун, Наталія Федорова, Сергій Ігнатенко та інші. Таким чином люди різних поколінь і професій об'єднуються для корисної справи – допомоги дітям Кіровоградщини! Усі картини, а також стартову ціну на них, можна буде найближчим часом відслідковувати на сайті аукціону: http://auction-kirovograd.org
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool