Кіровоград: розпочато 59 кримінальних провадження з ознаками корупції

Листопад 29, 2013 | Новини | Переглядів: 929 | Коментарі: 0

Органами прокуратури Кіровоградщини поточного року особлива увага приділялася питанню ефективної боротьби з корупцією.

Про результати антикорупційної роботи наглядового відомства регіону розповів прокурор Кіровоградської області Сергій Ленський. За його словами одним з першочергових завдань, яке стояло перед органами прокуратури та правоохоронцями Кіровоградщини цього року, було саме ефективна протидія корупції та нанесення потужного удару по цьому явищу. «Антикорупційна політика держави реалізовувалася правоохоронцями у тісній взаємодії один з одним та з органами наглядового відомства, - відзначив Сергій Ленський. - Завдяки цьому вдалося досягти певних позитивних результатів. Так, до кримінальної та адміністративної відповідальності на Кіровоградщині притягнуто 75 корупціонерів. Також, покращити роботу на вказаному напрямі вдалося завдяки введенню в рамках нового КПК інституту негласних слідчих дій, що значно спростило порядок документування корупційних правопорушень».
Окрім того, керівник наглядового відомства повідомив, що поточного року більшість кримінальних проваджень з ознаками корупції розпочаті за фактами одержання неправомірної вигоди. «На сьогодні правоохоронцями регіону розпочато 59 кримінальних провадження з ознаками корупції, третина – за фактами одержання неправомірної вигоди, - розповідає Сергій Ленський. - Завершено досудове розслідування у 25 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровано на розгляд суду. До кримінальної відповідальності притягнуто 25 посадовців. За нашої принципової позиції більшість засуджених корупціонерів, не зважаючи на свої посади та статуси, отримали реальні терміни покарання. Яскравим прикладом є резонансна справа відносно судді Олександрійського міськрайсуду. Завдяки прокуратурі корумпований представник Феміди отримав 6 років позбавлення волі. Вирок суду набрав законної сили. Наразі, колишній суддя уже відбуває покарання у місцях позбавлення волі».
Щодо категорії службовців, які вдалися до корупційних кримінальних правопорушень, прокурор області зазначив, що найбільше їх вчинено посадовими особами органів місцевого самоврядування та службовцями контролюючих структур.
Насамкінець Сергій Ленський наголосив, що органи прокуратури й надалі принципово реагуватимуть на будь-які прояви корупції та докладатимуть максимум зусиль для цілковитого викоренення цього ганебного явища.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool