Кіровоград: розпочалися рейдові перевірки

Січень 24, 2014 | Новини | Переглядів: 1762 | Коментарі: 0

Скуті кригою водойми приваблюють рибалок - щойно вдарили морози, як вони поспішають скористатись нагодою.

Для дітей – це майданчик для катання на ковзанах. Багато людей простують по льоду, щоб скоротити шлях і не йти в обхід. Для працівників пожежно-рятувальної служби лід на ставках і річках є об’єктом підвищеної уваги, оскільки за певних обставин і при недотриманні правил безпеки перетворюються на місце загибелі людей. Особливо актуальною проблема загибелі на водоймах стала в останні роки, коли для зим характерні різкі перепади температур, при яких лід не встигає достатньо зміцніти, щоб витримати вагу людського тіла. Небезпечним, попереджають працівники водолазно-рятувальної станції, є лід, вкритий калюжами, оскільки важко визначити його реальну товщину, та снігом, який не дозволяє як слід промерзнути кризі.
З початку цього року на водоймах області загинули четверо осіб. Одного чоловіка вдалось вихопити з «крижаних обіймів». Рибалку врятували щасливий збіг обставин (він провалився під лід поруч з водолазно-рятувальною станцією, де рятувальники саме проводили тренувальне занурення), а також власний досвід та оперативність рятувальників.
Але рятувальники Кіровоградщини не лише рятують рибалок, а й активно працюють на попередження нещасних випадків. Спільно з представниками засобів масової інформації проводяться рейдові перевірки в місцях масового підлідного вилову риби, і не лише в обласному центрі, а й у районах області.
Один з таких рейдів відбувся днями на Новомиколаївському пляжі, що у Кіровограді. Під час рейдів головна увага приділяється роз’яснювальній роботі серед любителів зимової риболовлі та прогулянок по замерзлих річках. Також працівники служби порятунку розповсюджують попереджувальні листівки з правилами поводження на кризі, способами рятування та надання першої медичної допомоги, доводять до відома громадян сумну статистику загибелі людей на водоймах.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool