Кіровоград: родини переселенців відвідали пожежно-технічну виставку-музей

Травень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 989 | Коментарі: 0

Допомогти вимушеним переселенцям якнайкраще влаштуватись на новому місці, звикнути до нового оточення та пристосуватись до нових умов існування на Кіровоградщині є одним з пріоритетних завдань обласної влади.

Працівники пожежно-рятувальної теж беруть активну участь у житті тих громадян, яким волею долі довелося залишити рідні домівки. Рятувальники не лише зустрічають, допомагають влаштуватись, консультують та надають психологічну допомогу цим людям, а й організовують багато заходів, які б допомогли краще познайомитись з нашим краєм, його історією, знайти друзів серед мешканців Кіровоградщини. Неодноразово працівники Служби 101 запрошували у гості до пожежно-технічної виставки-музею, яка розташована на території Управління ДСНС в області.
18 травня родини переселенців прийшли до музею зі спільної ініціативи рятувальників та волонтерської організації «Відкрита Україна», яка вже досить давно взяла під опіку громадян, вимушено переміщених із території проведення АТО. Екскурсовод ознайомила відвідуачів із історією розвитку пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини, звичайно ж, наголосила пристутнім на неодмінному дотриманні правил безпеки життєдіяльності у повсякденні, окремо напередодні канікул звернулась до дітей, разом з якими розглянули найпоширеніші причини пожеж та речові докази, взяті безпосередньо з місць надзвичайних подій, продемонструвала до чого може призвести недбале ставлення людини до власної безпеки.
Віднедавна у музеї діє нова експозиція, яка на вимогу часу демонструє вибухові пристрої, закамуфльовані під різні звичайні речі. На жаль, сьогоднішні відвідувачі не з чуток знайомі з руйнівною дією подібних предметів. Разом з тим, дещо нового з основ цивільного захисту відвідувачі дізнались з навчального фільму «Варто знати кожному», який переглянули у музеї.

Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool