Кіровоград: результати профілактичних заходів «Митний контроль»

Серпень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 833 | Коментарі: 0

З 26 липня по 16 серпня 2013 року Державтоінспекція області спільно з Кіровоградською митницею Державної митної служби України проводила цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Митний контроль».

Мета заходів – виявлення та документування фактів незаконного перебування на території області транспортних засобів та порушення їх власниками правил митного режиму.

Іноземці на своєму авто після перетину державного кордону вітчизняними дорогами можуть їздити до двох місяців. Українці в праві перебувати за кермом такого автомобіля не більше десяти днів. Проте зараз існують схеми реалізації нелегальних авто, однією з найпоширеніших є продаж через мережу Інтернет. Ціна на нерозмитнений транспортний засіб іноземного виробництва може бути такою ж як ціна на вітчизняну стареньку автівку. Різниця в ціні виникає після перетину кордону, стягується державне мито, ПДВ і акциз. Вартість одразу зростає на декілька тисяч євро. Через те, що реалізатори імпортних авто продають їх в обхід державних кордонів, Україна зазнає мільйонних збитків.

Під час рейдів, які проводить Державтоінспекція з кіровоградською митницею, інспектори в першу чергу звертають увагу на автомобілі, власниками яких є іноземні юридичні особи та водії-резиденти України, адже це найпоширеніша схема використання нерозмитнених автомобілів.

Нерідко трапляються випадки, коли на нерозмитнений автомобіль чіпляють номерні знаки, на які немає документів. На початку акції працівники ДАІ затримали автомобіль Opel, який зареєстрований у Німеччині. У водія було свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, та воно підроблене, тому пересуватися на такому автомобілі дорогами України не можна. Штрафна санкція за таке порушення – 8500 тисяч гривень, далі автомобіль евакуюють на штрафний майданчик.

На шляхах області інспектори зупиняють майже всі автомобілі із номерними знаками Євросоюзу. Працівники звіряють, чи не перебуває автомобіль у розшуку та чи водій має право керувати цим транспортним засобом. У разі відповідності всіх документів, за 5 хвилин іноземців відпускають.

За час перевірки виявлено та задокументовано 30 фактів незаконного перебування на території області транспортних засобів та порушення їх власниками правил митного режиму, з них: 12 автомобілів та 18 мопедів.

УДАІ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool