Кіровоград: рейдова перевірка в районі Салганних пісків

Травень 05, 2015 | Новини | Переглядів: 1358 | Коментарі: 0

Те, що одним із найулюбленіших видів весняного відпочинку є відпочинок на природі у дружньому або сімейному колі – факт беззаперечний. Бажаючих відпочити на свіжому повітрі цими днями безліч.

Та нерідко такий відпочинок із приємного перетворюється на справжнє жахіття. Причиною цьому є ігнорування заходів пожежної безпеки під час дозвілля.
Отож, щоб підвищити культуру безпеки серед громадян та запобігти пожежам рятувальники спільно з лісівниками та правоохоронцями провели рейдову перевірку лісового масиву в районі Салганних пісків, що відноситься до Компаніївського лісгоспу Кіровоградського лісництва.
Під час рейду перевірили наявність застерігаючих стендів та заборонних табличок на в’їзді до лісу, чи немає порушень протипожежної безпеки на території лісу, чи дотримуються громадяни правил, відпочиваючи у лісі, поспілкувалися з людьми та вручили їм застерігаючі листівки. А також звернули увагу місцевих жителів на те, що перед розкладанням багаття рекомендується віддати перевагу галявині біля джерела води, подалі від хвойного молодняку, торфовищ, сухого гілля, хвойної, трав'яної чи листяної підстилки. Обов’язково обкопати місце під вогнище та викласти камінням. Необхідно постійно контролювати процес горіння та мати поруч запас води для гасіння. Будьте обережні: при поривах вітру на сухій траві вогонь може вмить розгорітися до великих розмірів та створити загрозу людям, житловим чи господарським спорудам. Крім застережень, рятувальники нагадали і про відповідальність самих відпочивальників за випалювання сухої рослинності на території лісу.
Такі рейдові перевірки триватимуть і надалі, оскільки пожежонебезпечний період для лісових насаджень триває. Разом з тим закликаємо громадян бути максимально обережними з вогнем та берегти довкілля, особливо у період травневих свят, коли встановлюється тепла і суха погода та обирати для відпочинку безпечні місця й спеціальні рекреаційні зони.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool