Кіровоград: рейдова перевірка місць реалізації піротехнічних виробів

Грудень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1095 | Коментарі: 0

Працівниками пожежно-рятувальної служби, правоохоронних органів та Кіровоградської міської ради було проведено рейдову перевірку місць продажу піротехнічних виробів, які особливим попитом користуються напередодні Нового року та Різдва.

Розпочали безпосередньо з магазинів, які мають ліцензію на продаж піротехніки. Один з таких об’єктів – магазин «Феєрверк» в обласному центрі. Працівниками служби «101» було перевірено наявність первинних засобів пожежегасіння та склад, де зберігаються всі піротехнічні вироби та чи встановлені у цьому приміщенні автоматична пожежна сигналізація і протипожежні двері, які відділяють складське приміщення від основної будівлі. Особливу увагу представники міської ради звернули на відповідність документації, яка розміщена у Куточку споживача, зокрема на наявність сертифікату на продаж цієї продукції. Перевірили дотримання продавцями вимог охорони праці, пожежної безпеки, а також відповідність технічним, санітарно-гігієнічним, технологічним нормам і правилам.
Представники магазину запевнили учасників рейду, що під час продажу товару обов’язкового консультують покупців як треба ним користуватися. Управління ДСНС рекомендує дослухатися до порад фахівців, адже піротехнічні вироби – це товар, який належить до розряду пожежовибухонебезпечних. Якщо у ваших руках буде ліцензований виріб, не забувайте, що невміле чи неправильне його використання може призвести до травми.

Щоб запобігти нещасним випадкам та травмуванням, радимо дотримуватись таких порад:
- Придбану піротехніку треба зберігати у сухих місцях, віддалених від нагрівальних приладів;
- майданчик для феєрверка повинен бути розташований на відстані не менше 50 метрів від житлових будинків, над ним не повинно бути гілок дерев, ліній електропередач та інших перешкод;
- не можна запускати феєрверки з балкона або вікна, а підпалювати феєрверк краще з відстані витягнутої руки;
- перед тим, як підпалити гніт, точно визначте звідки будуть вилітати палаючі елементи;
- не нахиляйтеся над "вертушкою", що запускається, і навіть жартома не спрямовуйте феєрверки у бік людей;
- стежте за тим, щоб феєрверк був встановлений вертикально й надійно зафіксований цеглою, камінням, землею або снігом, щоб під час спрацювання він не перекинувся;
- коли піротехніка відстріляє, не підходьте до неї одразу, цілком можливо, що спрацював ще не весь заряд.
Святкуйте без надзвичайних подій!

Прес-служба У ДСНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool