Кіровоград: рейд піротехніка

Грудень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1617 | Коментарі: 0

Новорічні свята не за горами, тож більшість з нас вже розпочала підготовку до них. Особливої яскравості будь-якому святу надають піротехнічні вироби, а уявити собі Новорічну ніч без різнобарвних спалахів феєрверків і гучних вибухів петард взагалі складно.

Та не слід забувати, що піротехнічна продукція відноситься до вибухо- і пожежонебезпечної. Навіть петарда – це паперовий снаряд, наповнений порохом, що дає вибух. Під час дії феєрверків з корпусу вилітають розжарені частинки, що мають хаотичний напрямок руху. Потрапляючи на легкозаймисті матеріали, у 80 відсотках випадків вони спричиняють пожежу. Безпечність такої продукції певною мірою гарантує наявність сертифіката якості. Крім того, мають значення ще й умови зберігання та транспортування цього товару.
Тож, аби не затьмарити святкового настрою та захистити себе від нещасних випадків, купувати піротехнічну продукцію слід у спеціалізованих магазинах. Окрім того, що тут вона має сертифікати якості та зберігається у належних умовах, її реалізацією займаються відповідно підготовлені продавці, які можуть надати консультації з безпечного використання піротехніки.
Продаж піротехнічної продукції у полі зору фахівців держпожнагляду. Цьогоріч планово перевірено 78 місць можливої реалізації піротехнічної продукції та виявлено 2 факти продажу несертифікованих піротехнічних виробів. Винних у цьому осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та винесено постанови на заборону реалізації небезпечної продукції.
Якщо Ви вирішили порадувати себе і своїх рідних та друзів святковим феєрверком без трагічних наслідків, скористайтеся наступними порадами:
- не купуйте піротехнічні вироби на стихійних ринках, куди продукція потрапляє, як правило, нелегально і не має відповідних сертифікатів якості;
- перевірте наявність на упаковці інформації про виробника, гарантійного терміну придатності та правил використання зрозумілою для вас мовою;
- утримайтеся від використання виробів з очевидними дефектами (зім’яті, підмочені, з іншими пошкодженнями);
- критично ставтеся до ціни на товар – дуже низька має скоріше насторожити, ніж порадувати.
Обов’язково проведіть бесіду з дітьми, поясніть, що салюти і петарди небезпечні, тож використовувати їх можна лише дорослим.
Безпечних і радісних усім свят!

Управління Держтехногенбезпеки та Територіальне управління МНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool